Ένα e-scooter με τα χρώματα της Red Bull F1


Το ηλεκτρικό πατίνι τις Red Bull δεν κατασκευάστηκε για τις πίστες, αλλά για τα σοκάκια και τους πεζόδρομους.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Red Bull απέχει μόλις ένα Grand Prix για να ολοκληρωθεί και τυπικά μία απόλυτα πετυχημένη σεζόν με τον Verstappen και την ίδια να κατακτούν τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, αντίστοιχα. Και παρόλο που η αυστριακή ομάδα δεν συμμετέχει σε κάποιο άλλο θεσμό με ηλεκτρικά αγωνιστικά, αυτό δεν την εμποδίζει από το να λανσάρει ένα e-scooter για τους δρόμους.

Το e-scooter -το κοινώς επονομαζόμενο ηλεκτρικό πατίνι- ονομάζεται RBS #01, έχει μια εντυπωσιακή σχεδίαση και φυσικά είναι βαμμένο στα χρώματα των μονοθεσίων της F1. Εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 750 Watt που μπορεί να ωθήσει το σκούτερ σε μία μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.

Μία προσθαφαιρούμενη μπαταρία χωρητικότητας 760 Wh προσφέρει αυτονομία για έως 60 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό δίτροχο είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο ποσοστό από ανθρακονήματα και η βάση του είναι αρκετά μεγάλη ώστε να υποστηρίζει και ψηλόσωμους αναβάτες και ταυτόχρονα να διασφαλίζει και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Η Red Bull αναφέρει πως το e-scooter της είναι ιδιαίτερα ελαφρύ καθώς δεν ξεπερνά τα 23 κιλά, ενώ έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε επιταχύνσεις έως 3,5g και για να αντέχει σε χτυπήματα.

Οι παραγγελίες για το RBS #01 ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι και η τιμή του αναμένεται γύρω στις 6.000 ευρώ. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι τη σχετική νομοθεσία, π.χ. στην χώρα μας νόμιμα είναι όσα έχουν τελική ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ