Υποκλοπές: Ρελάνς με έργα, αυξήσεις και παροχές αναζητά η κυβέρνηση


Την κίνηση ματ που θα ανατρέψει την αρνητική πολιτική επικαιρότητα λόγω των υποκλοπών αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην παρασυρθεί στην επιχείρηση ακραίας πολιτικής πόλωσης την οποία συντηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση και αναζητά τρόπους αλλαγής της πολιτικής ατζέντας ποντάροντας σε απτά έργα και κινήσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Αναζητά ρελάνς κόντρα στην σκληρή σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών με θέματα που να απευθύνονται στην τσέπη των πολιτών και στην ποιότητα ζωής.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο στόχος του δεν είναι να «αποφύγει» ή να «παρακάμψει» το θέμα των υποκλοπών γι’ αυτό έχει δώσει σχετικές εντολές προκειμένου να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς οι κυοφορούμενες αλλαγές στην διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας της ΕΥΠ. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει από την Δικαιοσύνη να χυθεί άπλετο φως επί των παρακολουθήσεων και να αποδοθούν ευθύνες.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εμφανιστεί στη Βουλή, μόλις το εν λόγω νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια, καθώς επιθυμεί να πάρει δημόσια θέση επί της διαλεύκανσης και να υπερασπιστεί τις αλλαγές που δρομολογούνται. Αυτό που δεν επιθυμεί είναι να «σέρνεται» πίσω από τις ερωτήσεις και τις συνεχείς επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εμφανίζεται απολογούμενος για κατηγορίες που δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Όπως λένε γαλάζια στελέχη: η αθωότητα τεκμαίρεται, η ενοχή πρέπει να αποδεικνύεται… Επ’ αυτού, στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκης επισημαίνουν ότι «δεν έχει καμία διάθεση, να παίξει το παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα, και γι’ αυτό δεν ανταποκρίνεται στις συνεχείς ερωτήσεις που καταθέτει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η μπάλα στο τερέν της οικονομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει ρητές εντολές να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς οι κυβερνητικές εκκρεμότητες και να μην δοθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στις υποκλοπές και κατεβάζει ρυθμούς εν όψει εκλογών και σε μία περίοδο, όπου η ενεργειακή κρίση ταλαιπωρεί καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ακριβώς αυτά τα ζητήματα θα θέσει στο κυβερνητικό σχήμα και θα ιεραρχήσει τις προτεραιότητες στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή. Ακόμα πιο κρίσιμο θα είναι το υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και το οποίο θα καθορίσει τους στόχους και τις πρωτοβουλίες του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Μέχρι τις κάλπες η κυβέρνηση θα κινηθεί πάνω στον καμβά: Έργα, αυξήσεις συντάξεων, παροχές, έργα παντού και περιοδείες σε όλη την επικράτεια με κεντρικό σύνθημα: «το είπαμε, το κάναμε».

Με βάση τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι Τρίτη και Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το μισό σχεδόν Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να μεταβεί στην Πάτρα και αναμένεται να παρουσιάσει το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για αντίστοιχες παρεμβάσεις και στις άλλες περιφέρειες της χώρας. Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί σε κομματικό ακροατήριο επαναλαμβάνοντας τα κύρια πολιτικά μηνύματα εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Θα επιμείνει στο χειροπιαστό και μετρήσιμο έργο της κυβέρνησης σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς από την οικονομία και το κράτος, έως την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την υγεία και αυτό θα επιχειρεί ολοένα με εντονότερο τρόπο να αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τις υποκλοπές με τα εξοπλιστικά

Υποκλοπές:Κατέθεσε στην εισαγγελέα η Γεροβασίλη -Την Τρίτη ο Βαξεβάνης

Μηταράκης: Είναι αυτονόητο ότι «δεν θα έρθουν βράδυ»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ