Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό σε 3 βήματα για να γλύφετε τα δάκτυλά σας


Αν σας αρέσουν οι ομελέτες αυτή που ακολουθεί γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά ενώ είναι υγιεινή και νόστιμη. Μπορεί να αντικαταστήσει ένα πλήρες γεύμα και μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί να την απολαύσετε χωρίς ενοχές. Πρόκειται για ένα gourmet πιάτο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο…ενώ το μαγείρεμά της δεν θα σας κουράσει καθόλου. (Πώς να επιλέξετε ένα κρασί).

Διαδικασία για να φτιάξετε την ομελέτα με καπνιστό σολομό

  • Βήμα 1
  • Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.
  • Βήμα 2
  • Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τη βγάζετε από το τηγάνι και την κόβετε στα τέσσερα.
  • Βήμα 3
  • Στο πιάτο, εναλλάσσετε τα κομμάτια της ομελέτας με τις φέτες του σολομού ανάμεσα, σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Σε κάθε στρώση, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 5 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 5-6 φέτες σολομό, καπνιστό
  • χυμός λεμονιού (όσες εσείς θέλετε)
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν το ψυγείο σας δεν διαθέτει όλα τα μυρωδικά, η ομελέτα γίνεται το ίδιο νόστιμη και μόνο με ένα από όλα, κατά προτίμηση μόνο με άνηθο ή μόνο μαϊντανό.
  • Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε στην ομελέτα και ένα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι στις στρώσεις, πάνω στο σολομό.

Πηγή: olivemagazine.gr | Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ