Ψυχική υγεία: Το ποσοστό των ψυχικά ασθενών αυξάνεται συνεχώς.


Η ζήτηση για θεραπεία ψυχικής υγείας μπορεί να ξεπερνά την ικανότητα παροχής περίθαλψης, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA).

Αυξάνεται ο αριθμός των θεραπευομένων

Η Έρευνα Αντίκτυπου Επαγγελματιών της APA COVID-19 του 2022 περιελάμβανε απαντήσεις από 2.295 διδακτορικού επιπέδου, ενεργούς αδειοδοτημένους ψυχολόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Σχεδόν οκτώ στους 10 ψυχολόγους (79 τοις εκατό) ανέφεραν αύξηση στον αριθμό των ασθενών με αγχώδεις διαταραχές από την αρχή της πανδημίας και τα δύο τρίτα είδαν αύξηση στη ζήτηση για θεραπεία για την κατάθλιψη. Σχεδόν οι μισοί (47 τοις εκατό) δήλωσαν ότι είχαν δει αύξηση στη ζήτηση για θεραπεία χρήσης ουσιών (από 43 τοις εκατό το 2021) και σχεδόν τα δύο τρίτα (64 τοις εκατό) είδαν αύξηση στη ζήτηση για θεραπεία τραυμάτων. Το 2022, τα δύο τρίτα των ψυχολόγων ανέφεραν ότι είδαν μια αύξηση στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων μεταξύ των ασθενών. Το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν έχουν πλέον ανοίγματα για νέους ασθενείς, σχεδόν οι μισοί (46 τοις εκατό) ανέφεραν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση για θεραπεία και σχεδόν τα τρία τέταρτα (72 τοις εκατό) είπαν ότι έχουν μεγαλύτερες λίστες αναμονής από ό,τι πριν από την πανδημία.

«Η έγκαιρη πρόσβαση σε ψυχολογικές υπηρεσίες είναι κρίσιμης σημασίας για την αντιμετώπιση των αναγκών εκείνων που έχουν διαγνωστεί με προκλήσεις συμπεριφοράς στην υγεία», δήλωσε ο CEO της APA, Arthur C. Evans Jr., Ph.D., σε μια δήλωση. “Πρέπει να υποστηρίξουμε και να επεκτείνουμε το εργατικό δυναμικό, να προωθήσουμε την ολοκληρωμένη συμπεριφορική υγεία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, να βελτιώσουμε τον αλφαβητισμό στην ψυχική υγεία, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και την καινοτομία για να διευρύνουμε την προσέγγιση και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα. πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις ανισότητες στην υγεία — χρησιμοποιώντας περισσότερες στρατηγικές δημόσιας υγείας για να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους νωρίτερα και στα μέρη όπου ζουν, εργάζονται, παίζουν και λατρεύουν.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ