Η επόμενη μέρα για την «Κιβωτό του Κόσμου


Την επόμενη ημέρα της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά το ξήλωμα της διοίκησης του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, σχεδιάζει η κυβέρνηση, ώστε να διατηρήσει τη ΜΚΟ σε λειτουργία.

Πρόσωπο κύρους αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες από την κυβέρνηση για το «τιμόνι» της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά την απόφαση που πάρθηκε στη σύντομη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η τελευταία είχε να διαλέξει μεταξύ τριών επιλογών. Να βάλει «λουκέτο» στην οργάνωση, επιλογή που θα δημιουργούσε το ζήτημα των 400 παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές της, να αφήσει στη θέση της την υπάρχουσα διοίκηση μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και αυτήν που τελικά επέλεξε να «ξηλώσει» δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες την υπάρχουσα διοίκηση και να πάει σε μια εγνωσμένου κύρους που θα αναλάβει τα «ηνία» της οργάνωσης και των δομών της.

Η επιλογή φαίνεται πως έγινε με γνώμονα την τύχη των 400 παιδιών αλλά και τη βοήθεια που θα χρειαστούν οι αρχές από την ίδια τη ΜΚΟ για την έρευνα των καταγγελιών.

Τα επόμενα βήματα

Μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες, η κυβέρνηση θα ορίσει τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου». Η νέα αυτή διοίκηση, θα έχει προσωρινό χαρακτήρα όπως ορίζει το πρόσφατο νομοσχέδιο και η θητεία της δεν θα ξεπεράσει τον ένα χρόνο.

Δρομολογούνται έλεγχοι και επί των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου». Η οργάνωση βασιζόταν κυρίως στις δωρεές ιδιωτών που έφταναν σχεδόν το 95% των χρημάτων που καλούνταν να διαχειριστεί ενώ ελάχιστα ήταν τα χρήματα που έπαιρνε από το κράτος, μέσω της Περιφέρειας που έχει και θεσμικά την αρμοδιότητα της στήριξης των συγκεκριμένων δομών.

Η νέα διοίκηση θα κληθεί να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης, καθώς οι καταγγελίες συνεχίζουν να πέφτουν «βροχή».

Δείτε τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022

Σχετικές ειδήσεις

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις με την «Κιβωτό»

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «σωματοφύλακες» του Αντώνιου κι οι νέες έρευνες

Κιβωτός του Κόσμου: Το 2015 η πρώτη καταγγελία για σωματική βία


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ