Μυέλωμα: Σημαντική θεραπεία για το μυέλωμα


Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό φθοράς της θεραπείας στο νεοδιαγνωσθέν πολλαπλό μυέλωμα (NDMM), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου του Leukemia & Lymphoma.

Mυέλωμα

Ο Victor H. Jimenez-Zepeda, M.D., από τις Υπηρεσίες Υγείας Alberta στο Κάλγκαρι του Καναδά, και οι συνεργάτες του περιγράφουν τον πραγματικό πληθυσμό ΜΜ στην Αλμπέρτα σε μια αναδρομική μελέτη παρατήρησης χρησιμοποιώντας διοικητικά δεδομένα για περιπτώσεις NDMM.

Οι ερευνητές εντόπισαν 1.377 περιπτώσεις NDMM που υποβλήθηκαν σε θεραπεία μεταξύ της 1ης Απριλίου 2011 και της 31ης Μαρτίου 2017. Μέσα στο πρώτο έτος της διάγνωσης, το 23,8 τοις εκατό αυτών των περιπτώσεων έλαβαν μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστοκυττάρων (ASCT). Στην ομάδα ASCT, 57,6, 32,6 και 29,5 τοις εκατό των ασθενών προχώρησαν σε θεραπεία δεύτερης γραμμής, προχώρησαν σε θεραπεία τρίτης γραμμής και είχαν τέσσερις ή περισσότερες γραμμές θεραπείας, αντίστοιχα. Σε ασθενείς χωρίς ASCT, το 52,7, το 22,7 και το 14,7 τοις εκατό προχώρησαν σε θεραπεία δεύτερης γραμμής, προχώρησαν σε θεραπεία τρίτης γραμμής και είχαν τέσσερις ή περισσότερες γραμμές θεραπείας, αντίστοιχα.

“Παρατηρήσαμε ένα σημαντικό ποσοστό φθοράς, ιδιαίτερα για ασθενείς με ΜΜ χωρίς ASCT. [Αυτά τα δεδομένα παρέχουν] πληροφορίες που υποστηρίζουν τη χρήση της πιο αποτελεσματικής θεραπείας εκ των προτέρων”, γράφουν οι συγγραφείς. «Αυτά τα στοιχεία ενθαρρύνουν επίσης την εφαρμογή μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση της ανεκτικότητας της χημειοθεραπείας, πιθανώς με βάση τις εκτιμήσεις αδυναμίας, διατηρώντας και εξισορροπώντας τον έλεγχο της νόσου του μυελώματος». Αρκετοί συγγραφείς αποκάλυψαν δεσμούς με την Celgene Canada, η οποία χρηματοδότησε τη μελέτη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ