Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και στη Χίο


Μετά τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό ελέγχεται και η δομή στη Χίο

Μετά τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό ελέγχεται και η δομή στη Χίο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι έρευνες γίνονται από τοπικούς αστυνομικούς με εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν ληφθεί έγγραφα από τα λογιστήρια και άλλα στοιχεία για να διαπιστωθεί τι γινόταν με τα οικονομικά της δομής.

Επίσης, η έρευνα που έχει ζητηθεί από τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του αλλά και τρίτων προσώπων στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχαν σχέση με τα οικονομικά της δομής. Το ένα σκέλος της έρευνας είναι να αναζητηθούν οι διαδρομές των χρημάτων και το δεύτερο να διαπιστωθεί η διαχείριση των ποσών από χορηγίες, επιχορηγήσεις αλλά και δωρεές πολιτών. Η αναζήτηση περιλαμβάνει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων, όπως και την περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Πάντως, χθες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε 4 χρόνια η Κιβωτός είχε δωρεές σχεδόν 28 εκατ. ευρώ.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ