Τάκης Θεοδωρικάκος: H επικοινωνία με τη Γεροβασίλη για το χακάρισμα


Στο πολιτικό γραφείο της κα Γεροβασίλη μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατήγγειλε ηλεκτρονική επίθεση εις βάρος της και αφαίρεση χρημάτων από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Στο πολιτικό γραφείο της κα Γεροβασίλη μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση, που λαμβάνει χώρα εις βάρος της καταγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση οι βουλευτικοί λογαριασμοί της και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά. Επίσης, υπό ηλεκτρονική επίθεση βρίσκονται και οι λογαριασμοί της στα social media.

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια την γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση-χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες. Ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης.

Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τηλεφώνημα με Θεοδωρικάκο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατήγγειλε ηλεκτρονική επίθεση εις βάρος της και αφαίρεση χρημάτων από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Στο πολιτικό γραφείο της κα. Γεροβασίλη μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, η Όλγα Γεροβασίλη έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας τη διερεύνηση της παραβίασης του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της.

Το όνομα της Γεροβασίλη στη λίστα του Documento

Το όνομά της ήταν στη λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento για τις παρακολουθήσεις με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Μετά τη συνάντησή της με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, πριν από δύο εβδομάδες, είχε σημειώσει: «Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Ντοκουμέντο και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών».

Την προηγούμενη Παρασκευή (18/11/2022), η κυρία Γεροβασίλη κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. «Κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων. Με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα, η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή» ανέφερε, σημειώνοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου κατεύθυνε τις παρακολουθήσεις παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του, όπως ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ