Φλερτ: Οι γυναίκες αποκτούν πιο μπάσα φωνή όταν φλερτάρουν

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα θάυμα από μόνο του. Έχει εκατομμύρια λειτουργίες που δεν γνωρίζουμε καν. Έτσι, η επιστήμη συνεχίζει τις έρευνες ώστε να το αποκωικοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται. Νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως η φωνή της γυναίκας γίνεται πιο μπάσα όταν φλερτάρει το αντικείμενο του πόθου της.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ στη Βρετανία που έκαναν τις σχετικές μελέτες τονίζουν βέβαια πως αυτό ισχύει μόνο όταν συνομιλεί με έναν άντρα, για τον οποίο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αν δεν αρέσει στις περισσότερες γυναίκες στο χώρο αλλά θεωρείται άξιος για ραντεβού, οι περισσότερες χρησιμοποιούν πιο ψιλή φωνή και πιο θηλυκό στιλ ομιλίας.

Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Καταρζίνα Πιζάνσκι «αν και οι γυναίκες μιλούσαν με πιο ψιλή φωνή στους άντρες που έβλεπαν ως πιθανό ταίρι, έτειναν να έχουν πιο μπάσα φωνή όταν προτιμούσαν κάποιον προσωπικά αλλά ήταν και επιθυμητός από άλλες γυναίκες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η λεπτή φωνή μπορεί να σηματοδοτεί νεανικότητα, θηλυκότητα και γονιμότητα».

Αντιθέτως, μία πιο μπάσα φωνή, μπορεί να είναι ένδειξη σεξουαλικού ενδιαφέροντος και οικειότητας και μπορεί να δείχνει ανταγωνισμό, αξιοπιστία και ηγετικές τάσεις. Η έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες είναι ‘το επιλεκτικό φύλο’ εφόσον έδειχναν να ενδιαφέρονται για το 1/3 των ανδρών, ενώ οι άντρες έδειχναν να ενδιαφέρονται για περισσότερες από τις μισές γυναίκες που γνώριζαν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here