Αυτοφροντίδα: Καθημερινές συνήθειες που είναι πραγματικά κακές για εσάς


Είναι πλέον γνωστό ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία σας, αλλά φυσικά αυτό δεν ίσχυε πάντα. Οι περισσότεροι από εσάς θα θέλατε να προσπαθήσετε  να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή, αλλά μπορείτε να σαμποτάρετε τον εαυτό σας και να θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Πίνετε αφιλτράριστο νερό

Με αφιλτράριστο νερό, μιλάμε για απευθείας έξοδο από τη βρύση. (Το να πίνετε νερό από ένα ρυάκι είναι πάντα κακή ιδέα και γεμάτο επιβλαβείς μικροοργανισμούς.) Το νερό της βρύσης είναι σίγουρα μια σημαντική αναβάθμιση από το νερό των πηγαδιών ή του κολπίσκου, αλλά απέχει πολύ από το τέλειο. Είναι γεμάτο ακαθαρσίες που μάζευε στην πορεία προς τη βρύση σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιπέδων από ανθυγιεινά επίπεδα μολύβδου και χλωραμινών μέχρι ίχνη φαρμακευτικών φαρμάκων .

 Ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να τα βγάλεις πέρα ​​χωρίς smartphone ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο στη σημερινή κοινωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κύλιση δεν επηρεάζει τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάστηκαν για να κάνουν τους ανθρώπους πιο συνδεδεμένους, αλλά έχουν κάνει επίσης την κοινωνία πιο διχαστική από ποτέ, επιτρέποντας στους ανθρώπους να φιλτράρουν απόψεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.

Δεν πλένετε φρούτα και λαχανικά

Το να μην πλένεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου πριν τα καταναλώσεις παίζει με τη φωτιά, ακόμα κι αν αγοράζεις μόνο βιολογικά. Επειδή πολλά λαχανικά όπως οι πατάτες και τα καρότα αναπτύσσονται στο έδαφος, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης που ζει στο έδαφος. Υπάρχει και το θέμα των φυτοφαρμάκων.

Λαμβάνετε άκριτα συμπληρώματα διατροφής

Τα οφέλη από τη λήψη βιταμινών έχουν συζητηθεί εδώ και καιρό, με διάφορες μελέτες να υποστηρίζουν ότι παρέχουν ελάχιστα έως καθόλου οφέλη.

Παρακολουθείτε τηλεόραση ή χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές αμέσως πριν τον ύπνο

Η παρακολούθηση αυτού του τελευταίου ανόητου κλιπ YouTube πριν τον ύπνο είναι δελεαστικό, αλλά δεν βοηθά τον κύκλο του ύπνου σας . Πρώτον, το φως που εκπέμπεται από τις τηλεοράσεις και τις ηλεκτρονικές συσκευές καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης από τον εγκέφαλο, καθιστώντας τον ύπνο πιο δύσκολο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ