Σεισμός στη νότια Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία – Ανησυχία για το ρήγμα

Intime News/Φωτογραφία αρχείου

Ανησυχία επικρατεί μετά τους διαδοχικούς σεισμούς των 4,8 Ρίχτερ και τους δύο ακόμη σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ που ακολούθησαν

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, τα σχολεία κλείνουν προληπτικά στην Κάρυστο για να γίνουν έλεγχοι λόγω των διαδοχικών σεισμών. «Πρέπει να κάνουμε προληπτικούς ελέγχους στα σχολεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρύστου για να συμπληρώσει ότι οι σεισμοί ήταν ανησυχητικοί. «Για την ώρα δεν φαίνεται να έχουμε ζημιές από τον σεισμό», λέει αλλά «σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», τονίζει.

Νέες σεισμικές δονήσεις των 4,1 και 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 07:23 στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας ταρακουνώντας μέσα σε λίγη ώρα ξανά την Αττική και την Εύβοια.

Στις 06:32 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος τα 13,2 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της συνεχής σεισμικής δραστηριότητας καθώς και για προληπτικούς ελέγχους σήμερα όχι μόνο στον δήμο Καρύστου, αλλά και στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα evima.gr.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε για την πρώτη σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ ότι «Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Νέων Στύρων, με μικρότερα μεγέθη από προηγούμενες ημέρες.», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεπώς επειδή έχουμε σεισμική δραστηριότητα εδώ και δέκα ημέρες επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα συμπεριλαμβανομένη τη νέα σεισμική δραστηριότητα. Με απλά λόγια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κύριος Παπαδόπουλος επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα καθώς ακολούθησε ένα μπαράζ σεισμών, οι οποίοι έγιναν αισθητοί σε Αττική και Εύβοια.

Πάντως, το ρήγμα που έδωσε σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ είναι άγνωστο και προβληματίζει τους σεισμολόγους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ