Μους με σοκολάτα και καφέ – Ιδανική για το τραπέζι των γιορτών


Γιορτές σημαίνει ζεστασιά, θαλπωρή, οικογένεια και φίλοι. Τα καλέσματα δίνουν και παίρνουν ενώ τα γλυκά με σοκολάτα έχουν την τιμητική τους. Εμείς, επειδή ξέρουμε πως ο χρόνος είναι πολύτιμος καθώς οι περισσότερες από εμάς είμαστε εργαζόμενες, μητέρες και νοικοκυρές θέλουμε να σας προτείνουμε αυτό το γευστικό επιδόρπιο που γίνεται πολύ εύκολα και δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει ακόμη και αν δεν είστε σεφ με δεινές ικανότητες. (Moelleux σοκολάτας: Το γλυκό των γιορτών που τρως και ξανατρώς χωρίς να βαρεθείς ποτέ).

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά για τη μους με σοκολάτα και εσπρέσο

  • 300 γρ. κουβερτούρα bitter
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 ml δυνατό καφέ εσπρέσο
  • 20 ml λικέρ cointreau ή αμάρο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα της μους σοκολάτα

Άγλυκη σαντιγί
Κακάο
Τριμμένη σοκολάτα
Μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση της μους σοκολάτας

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει

Στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπάμε με το χτυπητήρι την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει.

Βάζουμε τον αναδευτήρα Κ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, το λικέρ, τον εσπρέσο και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα, όπως αναφέρει η food bloger Εύα από την ιστοσελίδα της funkycook.gr.

Αναδεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μοιράζουμε σε ποτήρια.

Προσθέτουμε λίγη σαντιγί, ακουμπάμε ένα σαβαγιάρ σε κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένη σοκολάτα.

Tips για τη μους με σοκολάτα

  • Αν δεν έχουμε εσπρέσο χρησιμοποιούμε καφέ στιγμής σε σκόνη, 1 κοφτή κουταλιά αραιωμένη σε 30 ml γάλα
  • Μπορούμε να αρωματίσουμε τη μους με το αγαπημένο μας ρούμι
  •  Μπορούμε να ραντίσουμε τα μπισκότα με λίγο λικέρ ή ρούμι

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ