Παιδική ηλικία: Πώς η οικονομία επηρεάζει τον ψυχισμό των νέων;


Το βίωμα της φτώχειας στην παιδική ηλικία έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ευημερία στην ενήλικη ζωή γύρω στη μέση ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια νέα μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οικονομικές συνθήκες ενός ατόμου στην παιδική ηλικία συνδέονταν σημαντικά με την αίσθηση της ευεξίας του όταν έφτασαν στην ηλικία των 41-65 ετών.

Πώς η οικονομική κατάσταση επηρεάζει την παιδική ηλικία;

Για ενήλικες ηλικίας 18–40 ετών, μόνο οι οικονομικές τους συνθήκες της ενηλικίωσης συνδέονταν με την ευημερία, ενώ για τους ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε τα οικονομικά της παιδικής ηλικίας ούτε της ενηλικίωσης ήταν σημαντικά για την ευημερία τους. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Applied Research in Quality of Life, προκύπτουν από περισσότερες από 3.000 απαντήσεις στην Εθνική Έρευνα Smartline, που αποτελείται από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η επικεφαλής συγγραφέας καθηγήτρια Karyn Morrissey είπε: «Η έρευνά μας προσθέτει στην απόδειξη ότι η παιδική ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ευημερία στη μέση ηλικία. Αυτό δείχνει ότι οι περιστάσεις της παιδικής ηλικίας μπορούν να μας «στοιχειώσουν» στη μέση ηλικία, η οποία είναι συχνά μια βασική στιγμή όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε επειγόντως την παιδική φτώχεια, για να βοηθήσουμε να ωφεληθεί ο κύκλος της ψυχικής υγείας από τη μια γενιά στην άλλη.Ο αντίκτυπος της οικονομικής δυσπραγίας στην παιδική ηλικία στην ευημερία στην ενήλικη ζωή που βρέθηκε σε αυτήν τη μελέτη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός καθώς τα επίπεδα παιδικής φτώχειας αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ