Κιβωτός του Κόσμου: Διατάχθηκε έλεγχος στο πόθεν έσχες της Σταματίας Γεωργαντή


Ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του πατέρα Αντωνίου, τίθεται στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

Η πρεσβυτέρα κατέθεσε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ

Από τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια της «Κιβωτού», του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Οργάνωσης. Σύμφωνα με το MEGA, μέσα σε αυτούς λογαριασμούς είναι και μια μυστηριώδης κατάθεση που έκανε η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κα Σταματία Γεωργαντή την περασμένη Πέμπτη (24/11) κατέθεσε το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ.

Το προφίλ της πρεσβυτέρας του Πατέρα Αντώνιου

Στήριγμα του πατέρα Αντωνίου, με διάθεση για προσφορά και στο σπίτι νοικοκυρά. Έτσι σκιαγραφούσε η ίδια τον εαυτό της.

Ήταν η εποχή που η ίδια έδειχνε να απολαμβάνει τη δημοσιότητα. Πάντα χαμογελαστή κατά τη διάρκεια ομαδικών βαφτίσεων, σε πολλές από τις οποίες ήταν νονά η ίδια και σε αφιερώματα για το έργο και την προσφορά του συζύγου της.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας υπήρχε μια σκοτεινή και αθέατη όψη, που σιγά – σιγά αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Η Σταματία Γεωργαντή έπαιρνε, όπως φαίνεται, θέση ακόμα και σε τοιχογραφίες που εμφάνιζαν τον άντρα της ως άλλο Νώε με ένα παιδί στους ώμους.

Μετά τις καταγγελίες για κρουαζιέρες και βόλτες με πανάκριβα αυτοκίνητα στα οποία υπήρχαν ακόμα και προσωπικοί οδηγοί, έρχονται οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά.

Η πρεσβυτέρα είχε στην κατοχή της δύο τραπεζικές θυρίδες και σε προσωπικό της λογαριασμό με τον πατέρα Αντώνιο, 300.000 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε.

Χρήματα που πλέον πρέπει να εξηγήσουν πώς και πότε τα απέκτησαν.

Η γνωριμία της με τον πατέρα Αντώνιο έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν οι δυο τους βρίσκονταν στη Χίο.

Το 1998 όταν ο πατέρας Αντώνιος ήταν 26 ετών και ήδη παντρεμένος με την Σταματία Γεωργαντή, οι δύο τους κατεβαίνουν στην Αθήνα και ιδρύουν την «Κιβωτό του Κόσμου».

Τα χρόνια που η Σταματία Γεωργαντή εργαζόταν στον ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας στη Χίο ανήκουν στο παρελθόν.

Αποκτά 3 παιδιά και επικεντρώνεται στις δραστηριότητες της «Κιβωτού» που σιγά – σιγά γίνεται γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα πάντα πια έχουν αλλάξει για την Σταματία Γεωργαντή καθώς η  πρεσβυτέρα βρίσκεται και η ίδια στο μικροσκόπιο της μεγάλης έρευνας και πλέον τα χαμόγελα άλλων εποχών, με λιγότερες σκοτούρες, έχουν λιγοστέψει το τελευταίο διάστημα.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ