Παιδική τούρτα στρατσιατέλα

Υλικά:
για την βάση
225 γρ. χουρμάδες
125 γρ. βρώμη
105 γρ. αμύγδαλα ωμά
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 1/2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την γέμιση
220 γρ. κάσιους ωμά
125 γρ. μπανάνα
2 κ.σ. λάδι καρύδας
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
90+10 γρ. σοκολάτα, ξυσμενη

Εκτέλεση:

Για την βάση:Μουλιάζω τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Αλέθω τα αμύγδαλα με την βρώμη να γίνουν σκόνη. Μετά στραγγίζω τους χουρμάδες κ τους χτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το μείγμα της βρώμης κ τα υπόλοιπα υλικά της βάσης κ ανακατεύω να αναμειχθούν καλά. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι κ αδειάζω το μείγμα. Το στρώνω με τα δάχτυλα ώστε να σχηματιστεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο.

Για την γέμιση:Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Κατόπιν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την σοκολάτα) κ χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνω κ τα 90 γρ. σοκολάτας κ τα ενσωματώνω με μια μαρίζ.

Συναρμολόγηση: Απλώνω την γέμιση στην παγωμένη βάση. Την ισιώνω με μια μαρίζ κ πασπαλίζω με την υπόλοιπη σοκολάτα. Βάζω το γλυκάκι στο ψυγείο να σφίξει. Την επομένη είναι έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here