Υλικά:
για την βάση
225 γρ. χουρμάδες
125 γρ. βρώμη
105 γρ. αμύγδαλα ωμά
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 1/2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την γέμιση
220 γρ. κάσιους ωμά
125 γρ. μπανάνα
2 κ.σ. λάδι καρύδας
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
90+10 γρ. σοκολάτα, ξυσμενη
Εκτέλεση:
Για την βάση:Μουλιάζω τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Αλέθω τα αμύγδαλα με την βρώμη να γίνουν σκόνη. Μετά στραγγίζω τους χουρμάδες κ τους χτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το μείγμα της βρώμης κ τα υπόλοιπα υλικά της βάσης κ ανακατεύω να αναμειχθούν καλά. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι κ αδειάζω το μείγμα. Το στρώνω με τα δάχτυλα ώστε να σχηματιστεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο.
Για την γέμιση:Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Κατόπιν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την σοκολάτα) κ χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνω κ τα 90 γρ. σοκολάτας κ τα ενσωματώνω με μια μαρίζ.
Συναρμολόγηση: Απλώνω την γέμιση στην παγωμένη βάση. Την ισιώνω με μια μαρίζ κ πασπαλίζω με την υπόλοιπη σοκολάτα. Βάζω το γλυκάκι στο ψυγείο να σφίξει. Την επομένη είναι έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!