Τορόντο: Προτροπές για το εμβόλιο της γρίπης καθώς τα ποσοστά αυξάνονται


Η κορυφαία γιατρός του Τορόντο είπε ότι τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ γρίπης έχουν αυξηθεί από 8,1% σε 10,5% την τελευταία εβδομάδα, ωθώντας την να κάνει μια νέα κλήση την Τετάρτη για περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν. Η Δρ. Eileen de Villa ανέφερε ότι οποιοδήποτε ποσοστό θετικότητας σε τεστ πάνω από 5% δείχνει ότι υπάρχει εξάπλωση της γρίπης στην κοινότητα και ότι η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται. Ιστορικά, η γρίπη σε μια περιοχή έχει κορυφωθεί μέσα σε πέντε εβδομάδες αφού ξεπέρασε το όριο του πέντε%, δήλωσε η Δημόσια Υγεία του Τορόντο (TPH), σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Με αυτόν τον ρυθμό, ο ντε Βίλα, ο ιατρός της πόλης του Τορόντο, δήλωσε ότι αυτή η περίοδος γρίπης μπορεί να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο καθώς οι οικογένειες συγκεντρώνονται για τις διακοπές. “Αυτό σημαίνει ότι το Τορόντο πιθανότατα θα εισέλθει σε περίοδο αιχμής μόλυνσης από τη γρίπη καθώς ο κόσμος συγκεντρώνεται για τους εορτασμούς Χανουκά, Χριστουγέννων, Κουανζά και Πρωτοχρονιάς”, ανέφερε η TPH στη δήλωσή της. Η έκκληση για περισσότερους εμβολιασμούς έρχεται καθώς ο συνδυασμός της γρίπης, του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (κοινώς γνωστός ως RSV) και της COVID-19 συνεχίζουν να καταπονούν τα νοσοκομεία του Οντάριο.

Η αύξηση του RSV μεταξύ των παιδιών ασκεί επίσης πίεση στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Η πόλη βλέπει “αυξημένα επίπεδα αναπνευστικών ασθενειών” νωρίτερα μέσα στο έτος από ό,τι θα συνέβαινε συνήθως, δήλωσε η De Villa νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά λέει ότι η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με σταγονίδια που παράγονται από το βήχα, το φτέρνισμα ή την ομιλία. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να κολλήσουν τη γρίπη αγγίζοντας μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο που έχει τον ιό της γρίπης και στη συνέχεια αγγίζοντας το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια τους.

Η πόλη του Τορόντο ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της γρίπης 2022-2023 νωρίτερα αυτόν τον μήνα και είναι διαθέσιμη για άτομα ηλικίας έξι μηνών και άνω. Τα εμβόλια κατά της γρίπης διατίθενται κατόπιν ραντεβού ή κατόπιν συνεννόησης και δεν απαιτείται κάρτα υγείας. Οι κάτοικοι του Τορόντο μπορούν να εμβολιαστούν σε οποιαδήποτε από τις έξι κλινικές εμβολιασμού της πόλης. Άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν σε επιλεγμένα φαρμακεία Shopper’s Drug Mart ή Rexall.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ