6 Δεκεμβρίου 2025

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!


Αυτό το παραδοσιακό ρωσικό πιάτο δεν είναι λιγότερο ικανοποιητικό χωρίς το κρέας – στην πραγματικότητα τα μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τους χορτοφάγους μετά από ένα πλούσιο και φθηνό οικογενειακό γεύμα.

Μανιτάρια Stroganoff

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 300 γρ μανιτάρια ανάμεικτα, ψιλοκομμένα
  • 150 ml ζωμός βοείου κρέατος ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα, ή εναλλακτική για χορτοφάγους
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος μισή λιπαρή
  • μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 250 g πουγκί μαγειρεμένο άγριο ρύζι

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2
Προσθέτουμε την πάπρικα και το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3
Ρίχνουμε το ζωμό και τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει βράση, αφήνουμε να φυσαλίσει για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, μετά σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού. Βεβαιωνόμαστε ότι το τηγάνι δεν είναι σε φωτιά, διαφορετικά μπορεί να σπάσει η σάλτσα.

ΒΗΜΑ 4
Ζεσταίνουμε το άγριο ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, μετά ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με το στρογκανόφ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ