Το Αίγιο είναι μία υπέροχη πόλη! – Η παραλιακή της ζώνη, το αποδεικνύει! (vid)


Μια πόλη που έχει τη δική της ιστορία, έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο σε διάφορες χρονικές περιόδους της χώρας. Η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα που έχει, αναδεικνύεται αν περπατήσει κανείς κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, στην ακτή μπροστά από τα νερά του Κορινθιακού που εδώ και αιώνες λούζει αυτό το μαγικό μέρος.

Στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου θα συναντήσει κανείς θρησκευτικά μνημεία, όπως την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής, απομεινάρια από την ακμάζουσα κάποτε βιομηχανία της με τα εργοστάσια που υπήρχαν κάποτε, το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, αλλά και ένα λιμάνι γραφικό που περιμένει το σύνθημα για να πάρει και πάλι ζωή.

Σε επίπεδο φυσικής ομορφιάς, πέρα από τη θέα που βλέπει κανείς από ψηλά, ανεβαίνοντας στην Παναγία την Τρυπητή και το πράσινο που συνδυάζεται με το γαλάζιο, υπάρχει φυσικά και η λιμνοθάλασσα στις Αλυκές με τα φλαμίνγκο. Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου είναι ένα σημείο που τα έχει όλα.

Ιστορία, ομορφιά και γενικότερα ζωή ξυπνώντας έτσι το ενδιαφέρον του επισκέπτη που όταν ξεκινήσει την περιπλάνηση του σε αυτή, δεν σταματά να την περπατά. Η Lena Di Fillipo έκανε μία βόλτα μαζί με την κάμερά της και ανέβασε ένα υπέροχο βίντεο που αναδεικνύει την μοναδικότητα αυτού του μέρους.

Δείτε το:



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ