Οστρακιά: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Βόρεια Ιρλανδία


Ο αριθμός των κρουσμάτων οστρακιάς στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί τους γονείς για τα συμπτώματα στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός εξανθήματος από καρφίτσα στο δέρμα. Η Δρ Joanne McClean από το PHA είπε ότι είχαν εντοπιστεί συστάδες κρουσμάτων και οι υγειονομικοί υπάλληλοι παρακολουθούσαν τους αριθμούς. Οι γονείς καλούνται επίσης από τον οργανισμό να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά κατά της γρίπης.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από δύο ετών και άνω δικαιούνται να λάβουν το δωρεάν εμβόλιο κατά της γρίπης μέσω του γιατρού τους. Η Αυστραλία μόλις βίωσε μια από τις χειρότερες εποχές της γρίπης της. Η κατάσταση της εποχής της γρίπης στην Αυστραλία συχνά χρησιμεύει ως προγνωστικός παράγοντας για το βόρειο ημισφαίριο. Ο Δρ McClean είπε ότι η οστρακιά ήταν “συνήθως ήπια ασθένεια”, αλλά όσοι την έχουν μπορεί “να αναπτύξουν σοβαρές συνέπειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”.

Ξεκινά με το ότι το παιδί είναι λίγο αδιαθεσία -ίσως θερμοκρασία, πονόλαιμος, ακατάστατο- αλλά συνεχίζουν να αναπτύσσουν ένα αρκετά χαρακτηριστικό εξάνθημα. Είναι ένα εξάνθημα με τσιμπήματα, το οποίο αισθάνεσαι λίγο τραχύ στο άγγιγμα. Είναι μια μολυσματική κατάσταση και έχει εξαπλωθεί στα σχολεία, είπε η Δρ ΜακΚλίν. Έχουμε δει κάποιες ομάδες οστρακιάς σε σχολεία σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία φέτος. Παρακολουθούμε τις περιπτώσεις που αναφέρονται και υποστηρίζουμε σχολεία και άλλους οργανισμούς όπως απαιτείται.

Οι αριθμοί της οστρακιάς ήταν πραγματικά, πολύ χαμηλοί τα τελευταία δύο χρόνια και στη συνέχεια ανέκαμψε φέτος. Νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα του ότι όλοι ανακατευόμαστε περισσότερο [μετά την πανδημία του κορωνοϊού]. Το μήνυμα είναι ότι αν νομίζετε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει οστρακιά, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ