Twitter: Έκλεισε για δεύτερη φορά το λογαριασμό του ράπερ Κάνιε Ουέστ μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα

epa05998620 (FILE) US rapper Kanye West arriving for the 2016 Costume Institute Benefit at The Metropolitan Museum of Art in New York, New York, USA, 02 May 2016 (reissued 30 May 2017). Kanye West will celebrate his 40th birthday on 08 June 2017. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 52735698

Το twitter ανέστειλε σήμερα (2/12) και πάλι το λογαριασμό του Κάνιε Ουέστ, μόλις δύο μήνες αφού ο λογαριασμός του ράπερ είχε αποκατασταθεί, καθώς μηνύματά του παραβίασαν τους κανόνες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση της εικόνας ενός αγκυλωτού σταυρού που μπλέκεται με ένα άστρο του Δαυίδ.

Να θυμίσουμε πως τον  Οκτώβριο, ο ιδιοκτήτης του Twitter Ίλον Μασκ, ο οποίος δηλώνει αναφανδόν υπέρ της ελευθερίας του λόγου, είχε καλωσορίσει την επιστροφή στην πλατφόρμα του ράπερ, ο οποίος πλέον επικοινωνεί ως  Γε.

Στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter χθες, Πέμπτη, το βράδυ, ο Μασκ έγραψε, «έκανα ό,τι μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε και πάλι τον κανόνα μας εναντίον της υποκίνησης βίας. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί», ως απάντηση στην εικόνα που αναρτήθηκε από τον ράπερ, ο οποίος είναι όλο και περισσότερο απομονωμένος μετά τα πρόσφατα αντισημιτικά σχόλιά του και την εκδήλωση του θαυμασμού του για τον Χίτλερ.

Αργά χθες το Twitter διέγραψε επίσης ένα μήνυμα του Γε. Ο λογαριασμός του ανεστάλη μέσα σε διάστημα μιας ώρας, αφού ο Μασκ ανταποκρίθηκε σε ένα χρήστη του Twitter που έγραψε, «Ίλον Κανόνισε τον Κάνιε Παρακαλώ».

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ