Στο εργοστάσιο του Τουρκικό στρατού στο Arifye τελικά η παραγωγή του Altay


Λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουρκική εταιρεία BMC για την σειριακή παραγωγή του άρματος μάχης Altay βρήκε το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας.

Πιο αναλυτικά το 1o Κύριο Εργοστάσιο Συντήρησης του Τουρκικού Στρατού στο Arifye επιλέχτηκε τελικά για να υλοποιήσει την μαζική παραγωγή του άρματος μάχης Altay το συμβόλαιο παραγωγής του οποίου ανέλαβε η εταιρεία BMC τουρκοκαταριανών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία BMC σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα νέο μεγάλο εργοστάσιο στην περιοχή Karasu στην επαρχεία του Σαγγάριου συνολικού κόστους 325 εκατ. δολαρίων (τιμές 2017). Τελικά η οικονομική και νομισματική κρίση στην Τουρκία εξανάγκασε την εταιρεία να αναζητήσει άλλες λύσεις πιο οικονομικές. Έτσι τελικά επιλέχτηκε η λύση της αξιοποίησης των υπαρχόντων βιομηχανικών υποδομών του Τουρκικού Στρατού στο Arifye οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των 287 αυτοκινούμενων πυροβόλων T-155 Firtina 155/52, ενώ αυτή την περίοδο κατασκευάζονται τα 150 συνολικά T-155 Firtina 2.

Η εταιρεία BMC θα μισθώσει το κρατικό εργοστάσιο για 25 χρόνια και θα μεταφέρει εκεί τους μηχανικούς της και τα στελέχη της για την παραγωγή του άρματος μάχης. Συνεπώς οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις διαθέτουν την αναγκαία υποδομή για ένα σημαντικό και απαιτητικό έργο όπως η κατασκευή των 250 αρμάτων μάχης Altay όμως δεν είναι γνωστό κατά πόσο το εργοστάσιο θα μπορεί να αντέξει την λειτουργιά δύο γραμμών παραγωγής μίας για το T-155 Firtina 2 και μία για το Altay.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που φαίνεται ότι επηρέασε τη απόφαση για την επιλογή του συγκεκριμένου εργοστασίου είναι και η γειτνίαση του εργοστασίου του Τουρκικού Στρατού με το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας OTOKAR που σχεδίασε και ανάπτυξε το νέο τουρκικό άρμα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ομαλή εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ