Ύπνος: Για ποιους λόγους επιβάλλεται να κοιμάστε περισσότερο;


Η έλλειψη ύπνου το βράδυ μπορεί να σας κάνει να εκνευριστείτε την επόμενη μέρα. Και με την πάροδο του χρόνου, το να λιγοστέψετε τον ύπνο μπορεί να χαλάσει κάτι περισσότερο από την πρωινή σας διάθεση. Μελέτες δείχνουν ότι ο ποιοτικός ύπνος σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση όλων των ειδών των προβλημάτων.

Πιο οξύς εγκέφαλος

Όταν δεν έχετε ύπνο, πιθανότατα θα έχετε πρόβλημα να κρατήσετε και να θυμηθείτε λεπτομέρειες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ύπνος παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στη μάθηση όσο και στη μνήμη. Χωρίς αρκετό ύπνο, είναι δύσκολο να εστιάσετε και να λάβετε νέες πληροφορίες.

Ενίσχυση διάθεσης

Ένα άλλο πράγμα που κάνει ο εγκέφαλός σας ενώ κοιμάστε είναι να επεξεργάζεται τα συναισθήματά σας. Το μυαλό σας χρειάζεται αυτόν τον χρόνο για να αναγνωρίσει και να αντιδράσει με τον σωστό τρόπο. Όταν το κόβετε αυτό, τείνετε να έχετε περισσότερες αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις και λιγότερες θετικές.

Υγιέστερη Καρδιά

Ενώ κοιμάστε, η αρτηριακή σας πίεση μειώνεται, δίνοντας στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας λίγη ξεκούραση. Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο περισσότερο η αρτηριακή σας πίεση παραμένει υψηλή κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 24 ωρών. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού.

Αθλητικό Επίτευγμα

Εάν το άθλημά σας απαιτεί γρήγορες εκρήξεις ενέργειας, όπως η πάλη ή η άρση βαρών, η απώλεια ύπνου μπορεί να μην σας επηρεάσει τόσο πολύ όσο με αθλήματα αντοχής όπως τρέξιμο, κολύμπι και ποδηλασία. Αλλά δεν κάνεις τη χάρη στον εαυτό σου.

Σταθερότερο σάκχαρο αίματος

Κατά τη διάρκεια του βαθιού, αργού κύματος μέρος του κύκλου του ύπνου σας, η ποσότητα γλυκόζης στο αίμα σας πέφτει. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος σε αυτό το βαθύτερο στάδιο σημαίνει ότι δεν λαμβάνετε αυτό το διάλειμμα για να επιτρέψετε μια επαναφορά όπως να αφήσετε την ένταση του ήχου να είναι ανοιχτή. Το σώμα σας θα δυσκολευτεί περισσότερο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κυττάρων σας και στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ