Ουκρανία: Προσπάθησαν να κλέψουν Banksy από μισογκρεμισμένο τοίχο


Οι αρχές στην Ουκρανία συνέλαβαν επίδοξους ληστές που προσπάθησαν να αφαιρέσουν μία τοιχογραφία του Banksy απο την πόλη Χοστόμελ της Ουκρανίας

Η τοιχογραφία του διάσημου καλλιτέχνη γκράφιτι Banksy παραμένει ανέπαφη αφού μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να την κλέψει από τον τοίχο ενός κατεστραμμένου από τον πόλεμο κτηρίου στην Ουκρανία.

Η ομάδα έκοψε ένα τμήμα σανίδας και γύψου που έφερε το έργο τέχνης μιας γυναίκας με μάσκα αερίων, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι δράστες συνελήφθησαν επί τόπου στο Χοστόμελ και ο πίνακας ανακτήθηκε.

Ήταν ένα από τα πολλά έργα που δημιούργησε ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα. Το γκράφιτι είναι άθικτο και η αστυνομία το προστατεύει, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Oλέξι Κουλέμπα

https://www.instagram.com/p/ClEaVDJOPaM

«Αυτές οι εικόνες είναι τελικά σύμβολα του αγώνα μας ενάντια στον εχθρό», είπε. «Πρόκειται για ιστορίες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του πολιτισμένου κόσμου προς την Ουκρανία. «Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε αυτά τα έργα τέχνης του δρόμου ως σύμβολο της νίκης μας».

Η αστυνομία δημοσίευσε εικόνες του κίτρινου τοίχου στο Hostomel, με ένα μεγάλο μπάλωμα. Ο Banksy κυκλοφόρησε βίντεο με το έργο τέχνης του στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, δείχνοντας έργα με ανθρώπους που κάνουν καθημερινές εργασίες σε κτήρια που έχουν καταστραφεί από βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Οι πόλεις στις οποίες παρουσιάζονται τα έργα τέχνης δέχτηκε ένα απο τα χειρότερα χτυπήματα κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανάμεσά τους οι πόλεις Χοστόμελ, Χορένκα και Μποροντιάνκα. Το βίντεο δείχνει επίσης το χέρι ενός άνδρα να δημιουργεί την τέχνη, αλλά όπως συμβαίνει πάντα με τον Banksy, το πρόσωπό του δεν φαίνεται ποτέ.

Μια τοιχογραφία δείχνει μια αθλήτρια να στέκεται ανάμεσα σε συντρίμμια, στην Μποροντιάνκα Μία άλλη απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να πέφτει στο έδαφος, νικημένος από ένα παιδί σε έναν αγώνα τζούντο.

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο και έγινε γνωστός με σχέδια με στένσιλ γύρω από το Μπρίστολ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά παρά το παγκόσμιο κοινό και τη μεγάλη του απήχηση, η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη. Συχνά περιγράφεται ως «άπιαστος» και «μυστικός» από τον Τύπο, ένας «αντάρτης καλλιτέχνης του δρόμου» και έχει μια λεγεώνα θαυμαστών που περιλαμβάνει διασημότητες πρώτης γραμμής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης του Banksy γίνεται στόχος. Το 2019, μια συμμορία έκλεψε ένα έργο τέχνης του από μια πόρτα έκτακτης ανάγκης στην αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, το οποίο αργότερα βρέθηκε στην Ιταλία. Άλλες τοιχογραφίες του Banksy έχουν καλυφθεί με πλαστικά φύλλα για προστασία από ζημιές ή βανδαλισμούς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ