Κίνα: Η Guangzhou χαρακτηρίζει την Covid εποχικό κρυολόγημα εν μέσω χαλάρωσης


Η Κίνα άφησε να εννοηθεί πιθανή χαλάρωση ορισμένων μέτρων για τον κορωνοϊό (COVID-19) εν μέσω δημόσιας απογοήτευσης και μαζικών διαδηλώσεων, καθώς οι αρχές σε πολλά μέρη της χώρας αντιμετώπισαν το σπάνιο έργο της αντιμετώπισης των διαδηλωτών. Παρά την αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων Covid, η Κίνα αποκαλεί πλέον τον θανατηφόρο ιό Covid όχι πιο σοβαρό από ένα «εποχιακό κρυολόγημα». Οι υγειονομικές αρχές προέτρεψαν επίσης το κοινό να μην πανικοβληθεί.

Μια πρόσφατη έκθεση ανέφερε ότι πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Γκουανγκζού και του Πεκίνου, σχεδίαζαν να επιτρέψουν σε ορισμένα θετικά κρούσματα Covid να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι. Μια ομάδα ειδικών υγείας στο Guangzhou είπε ότι τα συμπτώματα που προκαλούνται από τις υποπαραλλαγές Omicron ήταν πολύ ήπια και αρκετά παρόμοια με εκείνα των εποχιακών κρυολογημάτων. Ο Tang Xiaoping, διευθυντής του Νο 8 Λαϊκού Νοσοκομείου στο Guangzhou, δήλωσε: «Η μολυσματικότητα της Omicron έχει πλέον εξελιχθεί στο επίπεδο της εποχικής γρίπης και μερικά είναι ακόμη λιγότερο λοιμώδη από η γρίπη, οπότε δεν χρειάζεται πραγματικά να πανικοβληθείτε».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Τανγκ δήλωσε επίσης ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των μολυσμένων ασθενών δεν είχαν συμπτώματα και είπε περαιτέρω ότι οι ήπιες περιπτώσεις έλαβαν την ίδια θεραπεία με αυτή για τη γρίπη. Το Σάββατο, η Guangzhou ανέφερε 4.922 μολύνσεις. Ο Zhang Yi, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής υγείας του Guangzhou δήλωσε την Παρασκευή ότι μόνο τέσσερα κρούσματα ταξινομήθηκαν ως “σοβαρά και κρίσιμα”. Αυτό δείχνει ότι η λοιμογόνος δράση της παραλλαγής Omicron είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα προηγούμενα αρχικά στελέχη και άλλα μεταλλαγμένα στελέχη.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ