Πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το χαρτί υγείας


Το «έντονο» σκούπισμα με χαρτί υγείας μετά την αφόδευση μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Τάδε έφη, Dr Bradley Morris, ένας διάσημος χειρουργός παχέος εντέρου, από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Διάσημος καθώς έχει κάποιες χιλιάδες followers στο TikTok (https://www.tiktok.com/@the.butt.doctor) και το Instagram (https://www.instagram.com/the.butt.doctor/) με το όνομα «Butt Doctor».

Κατά τον Dr Morris το δέρμα γύρω από τον πρωκτό είναι πολύ ευαίσθητο και δεν πρέπει να επιβαρύνουμε με έντονο τρίψιμο με χαρτί υγείας. Παραλλήλισε μάλιστα το δέρμα  με το αντίστοιχο του προσώπου που δεν θα σπεύδαμε να καθαρίσουμε «δυναμικά» με χαρτί υγείας.

«Τα περισσότερα προβλήματα που βλέπω στο δέρμα οφείλονται σε υπερβολικές προσπάθειες υγιεινής και πολύ σπάνια σε ελλιπή υγιεινή», είπε σε συνέντευξη που έδωσε, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτό που κάνουμε σε πολιτισμικό επίπεδο και ίσως να εξετάσουμε πάλι τους μπιντέδες με τη χρήση νερού για να πλυθούμε, επειδή το υπερβολικό σκούπισμα μπορεί να τραυματίσει το δέρμα».

Προφανώς η «σπουδή» με την οποία καθαρίζουμε την συγκεκριμένη περιοχή  μπορεί να οφείλεται στη σύσταση των κοπράνων, σε  μη σωστές κενώσεις, σε κάποιο πρόβλημα πρόπτωσης κ.α. Σε πολλές περιπτώσεις όμως επιμένουμε χωρίς να υπάρχει ανάγκη καθαρισμού καθώς υπάρχουν και καλοσχηματισμένα κόπρανα που περνάνε άθικτα και ολόκληρα.

Όσον αφορά τη συχνότητα επισκέψεων στην τουαλέτα, όπως ενημέρωσε ο γιατρός, θεωρείται ότι υπάρχει ένας μεγάλο φυσιολογικό εύρος που εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο. Από τρεις φορές την ημέρα, μέχρι και μία φορά κάθε τρεις ημέρες θεωρείται φυσιολογικό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ