Κιβωτός του Κόσμου: Γιατρός βοηθά το παιδί του πατέρα Αντωνίου σε ΙΧ


Οι υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου ανήρτησαν στο Facebook βίντεο που, όπως ισχυρίζονται, δείχνει το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο να το εξετάζει παιδίατρος, καθώς τους έχουν απαγορεύσει την είσοδο στο σπίτι τους

Εξοργισμένοι είναι οι υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου για το γεγονός ότι στον ίδιο και την οικογένειά του απαγορεύτηκε η είσοδος στο διαμέρισμα που διέμεναν προτού έρθουν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Οι δικηγόροι του, από χθες (3/12), πέρασαν στην αντεπίθεση αποκαλύπτοντας ότι θα κινηθούν νομικά καθώς ο πατήρ Αντώνιος και η οικογένειά του, στην ουσία πετάχτηκαν στο δρόμο, αφού έμεναν μέσα στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Μάλιστα, όπως είπε ο ένας εκ των δικηγόρων η οικογένεια χρειάστηκε να διανυκτερεύσει στο αυτοκίνητο καθώς δεν είχε πού να μείνει. Η ομάδα της Κιβωτού στο Facebook, η οποία μετονομάστηκε σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού» ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένα παιδί μέσα σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο ακούγεται ότι είναι άρρωστο και το εξετάζει εκεί μία παιδίατρος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ομάδα, «αλλάξανε την κλειδαριά στο διαμέρισμα του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας αυθαίρετα και παράνομα χωρίς καμία προειδοποίηση. Σημειώνεται ότι η παιδίατρος αναγκάστηκε να εξετάσει το άρρωστο παιδί τους στο αυτοκίνητο!»

Την ανάρτηση συνοδεύει το βίντεο που ανέβηκε από στενό συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου. Επίσης, σε σχόλιο ο διαχειριστής της ομάδας γράφει:

«Χθες στις 23.00 γυρνώντας στο διαμέρισμα τους όπου είναι μέσα στην Κιβωτο είδαν ότι η κλειδαριά ήταν αλλαγμένη χωρίς καμία προειδοποίηση και εννοείται παράνομα, ελπίζω να ακούσατε τον δικηγόρο της οικογενείας!

(Η ειδοποίηση πήγε στην Ραφήνα στην υποτιθέμενη “μεζονέτα”-διαμέρισμα 87 τ.μ. 1ου ορόφου η οποία ανήκει στην οργάνωση και όχι στους ίδιους όπως λένε στα ΜΜΕ).

Το νέο Δ.Σ. γνώριζε πολύ καλά αυτήν την πληροφορία για το που μένει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα και θα μπορούσε να τους βρει ανά πάσα στιγμή και να τους ενημερώσει, κάτι που δεν έγινε ποτέ!

Ο μικρός έπαθε πανικό όταν είδε την μητέρα του να κλαίει και ανέβασε πυρετό, ειδοποιήθηκε η παιδίατρος να έρθει για τον δει ωστόσο μέχρι να καταφθάσει τους είχαν ήδη βγάλει από την Κιβωτό και αναγκαστικά ο μικρός πήγε στο αυτοκίνητο μιας και χθες είχε 11 βαθμούς Κελσίου!

Η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσαν να βρουν την νεα Πρόεδρο του Δ.Σ. η οποία είχε τα κλειδιά του διαμερίσματος μαζί της και πως θα έβρισκαν έναν τρόπο για να ανοίξουν το διαμέρισμα κάτι που επίσης δεν έγινε ποτέ!»

Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό 14χρονου

Κι ενώ η πλευρά του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας έχει περάσει στην αντεπίθεση μια νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό ενός 14χρονου έρχεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρώην εργαζόμενος στη δομή του Βόλου υποστήριξε ότι ένας 14χρονος ξυλοκοπήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τέσσερις παιδαγωγούς, ενώ όταν τον Ιούλιο του 2022, το παιδί απομακρύνθηκε από τη δομή, ξυλοκοπήθηκε για δεύτερη φορά και επεστράφη πίσω.

Όπως σημείωσε ο πρώην εργαζόμενος, παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί καταβάλλουν προσπάθειες, τις τελευταίες ώρες, να «ανοιχτεί» το παιδί, ώστε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με τη δράση των παιδαγωγών, για να κληθούν, οι τελευταίοι, να δώσουν τις εξηγήσεις τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ελέγχονται οι αναδοχές 24 παιδιών

Πάντως, ανοίγουν ξανά οι υποθέσεις αναδοχής των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» ώστε να εντοπιστούν τα παιδιά και να διαπιστωθούν αν και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν από τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του. Εάν δηλαδή επρόκειτο για τις προβλεπόμενες διαδικασίες ή για εικονικές.

Κύριο μέλημα των μελών της νέας διοίκησης είναι να διερευνηθεί αν τα παιδιά της Κιβωτού όντως δόθηκαν σε πραγματικούς ανάδοχους γονείς. Κι αυτό διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα παιδιά δόθηκαν σε άτομα της εμπιστοσύνης του πατρός Αντωνίου, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να συνεχίζουν να διαβιούν σε δομές της οργάνωσης.

Τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται από την εφαρμογή της πλατφόρμας anynet, από το 2020 μέχρι και σήμερα, δείχνουν την Κιβωτό να έχει εγκρίνει 24 αναδοχές παιδιών. Πριν από το 2020 δεν έχουμε καταγραφή των αναδόχων, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στη Real News. «Το νεό νομοθετικό πλαίσιο και η πίεση που ασκήθηκε στις δομές οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα παιδιά θα αναζητηθούν, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες αναδοχής θα επεκταθεί και σε άλλες δομές» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ