Φορολοταρία: 2 κληρώσεις τον Δεκέμβριο για 1,2 εκατ. ευρώ – Πότε είναι


Στη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων 12 φορολογούμενοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας.

Με δυο κληρώσεις θα ανταμείψει τους πολίτες τα Χριστούγεννα η ΑΑΔΕ για τη φορολοταρία και θα μοιράσει 1,2 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η πρώτη θα είναι αυτή του Νοεμβρίου, ενώ θα γίνει η ετήσια χριστουγεννιάτικη κλήρωση κατά την οποία 12 φορολογούμενοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας, ενώ θα κληρωθούν και επιπλέον μικρότεροι λαχνοί των 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό των 100.000 ευρώ που θα δοθεί από την φορολοταρία της ΑΑΔΕ θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, ενώ η κλήρωση της σούπερ φορολοταρίας θα διεξαχθεί το τελευταίο δεκαήμερο του έτους.

Η σούπερ φορολοταρία στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο ημερολογιακό έτος μηνιαίες κληρώσεις, θα διεξαχθεί το τελευταίο δεκαήμερο του έτους.

Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

  • 1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,
  • 5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ
  • 50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ,
  • 500 που κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,
  • Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 12 φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν οι πολίτες

Ποιοι κληρονόμοι θα πρέπει να επισκεφτούν την εφορία

ΑΑΔΕ: Ποιες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται σε 29 ημέρες


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ