Fake news με το «καλημέρα» για Χάρι-Μέγκαν: Η παραπλανητική φωτογραφία


Μία εικόνα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν να καταδιώκονται δήθεν από παπαράτσι στη νέα ταινία του Netflix είναι από παλαιότερη πρεμιέρα του «Χάρι Πότερ», όπως έγινε γνωστό

Μια εικόνα που προφανώς προοριζόταν να δείξει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ να κυνηγιούνται από παπαράτσι στα νέα τους ντοκιμαντέρ του Netflix είναι στην πραγματικότητα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην πρεμιέρα του «Χάρι Πότερ» χρόνια πριν τη γνωριμία του ζευγαριού, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία με σειρές φωτογράφων που απομακρύνονται παρουσιάζεται στο teaser «Harry and Meghan», πριν ο Χάρι πει: «Έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να προστατεύσω την οικογένειά μου», υπονοώντας φαινομενικά ότι τους προστάτευε από τη…θύελλα των παπαράτσι και τις βρετανικές ταμπλόιντ.

Αλλά σύμφωνα με τη Sun, η πεινασμένη για φωτογραφίες έπαιρνε στην πραγματικότητα πλάνα από το καστ της αγαπημένης σειράς JK Rowling σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο το 2011 για την ταινία «Harry Potter and the Deathly Hollows: Part Two».

Η Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκαν μόλις το 2016, πέντε χρόνια αργότερα, και κανένας από τους δύο δεν παρευρέθηκε στην πρεμιέρα. Ο φωτογράφος της Sun Doug Seeburg, ο οποίος είναι στην εικόνα, είπε ότι δεν υπήρχαν μέλη της βασιλικής οικογένειας στην εκδήλωση.

«Στο τρέιλερ του Netflix υπονοείται ότι οι φωτογράφοι, ανάμεσά τους και εγώ, προσπαθούσαν να τραβήξουν μια φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους, αλλά αυτό είναι ανοησία», είπε ο Seeburg στο βρετανικό πρακτορείο. «Το να εμφανιστεί μια φωτογραφία από εκείνη την πρεμιέρα σε αυτό το τρέιλερ για τον Χάρι και τη Μέγκαν φαίνεται σαν ελλιπής έρευνα εικόνων».

Ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας είπε στο δημοσίευμα ότι η «ψεύτικη» εικόνα αποδυναμώνει το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Χάρι για την προστασία της οικογένειάς του. Είπε ότι το λάθος οφείλεται στο ότι το Netflix ήταν «απρόσεκτο» και ήταν απίθανο ο Χάρι να το γνώριζε. Η Sun είπε ότι το Netflix αρνήθηκε να σχολιάσει τη χρήση της εικόνας.

Ο Χάρι και η Μαρκλ αναμένεται να επικρίνουν τη βασιλική οικογένεια και να συμπεριλάβουν νέους ισχυρισμούς για ρατσισμό στα ντοκιμαντέρ που πρόκειται να κυκλοφορήσουν την Πέμπτη


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ