ΠΟΥ : Ρεκόρ μολύνσεων από Covid-19 στην Κίνα


Οι μολύνσεις από Covid-19 στην Κίνα έχουν  αρχίσει να αυξάνονται σε περιοχές της Βρετανίας ύστερα από μήνες πτώσης. «Ενώ ο Covid-19 και η γρίπη μπορεί να είναι ήπιες λοιμώξεις για πολλούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο για τους πιο ευάλωτους» δήλωσε η Μέρι Ράμσεϊ, διευθύντρια Προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ΠΟΥ προέτρεψε τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να προσεγγίσουν τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους και να τα ενθαρρύνουν να εμβολιαστούν.

Κίνδυνος μείωσης του βαθμού επαγρύπνησης.

O γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τονίζει ότι Τουλάχιστον το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποια μορφή ανοσίας στον SARS-COV-2 είτε λόγω της μόλυνσής του είτε λόγω του εμβολιασμού , προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μείωσης του βαθμού επαγρύπνησης.

Υπάρχουν κενά σε στρατηγικές για την αντιμετώπιση του Covid-19 αυτή τη χρονιά, γεγονός που δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για την εμφάνιση μιας θανατηφόρας νέας παραλλαγής, δήλωσε επίσης ο επικεφαλής του ΠΟΥ. Οι δηλώσεις του σηματοδοτούν μια αλλαγή στον τόνο, λίγους μήνες αφότου ο ίδιος έλεγε ότι ο κόσμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να βάλει τέλος στην πανδημία. «Είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να πούμε ότι η φάση έκτακτης ανάγκης της πανδημίας έχει τελειώσει, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί» δήλωσε ο Τέντρος, προσθέτοντας πως «τα κενά σε τεστ και σε εμβολιασμούς συνεχίζουν να δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή ανησυχίας, που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική θνησιμότητα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ