Ομορφιά: Πώς να μεγαλώσετε πιο δυνατά και υγιή νύχια


Τα αδύναμα νύχια που μπορούν εύκολα να σπάσουν ή να λυγίσουν πριν τα χτυπήσουν μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία, για να μην αναφέρουμε για την αυτοπεποίθηση κάποιου. Αλλά όσο δελεαστικό κι αν είναι να κρύβετε τα λεπτά και ξεφλουδιασμένα νύχια σας κάτω από ένα μόνιμο τζελ ή ακρυλικό μανικιούρ, υπάρχουν πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που, συλλογικά, μπορούν να επαναφέρουν τα νύχια σας στην παλιά τους δόξα.

 Ενυδατώνετε τακτικά τα χέρια και τα νύχια σας.

Η συχνή ενυδάτωση των νυχιών και του περιβάλλοντος δέρματος με μια κρέμα χεριών μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω βλάβη της ακεραιότητας των νυχιών,. Οι αλοιφές έχουν διπλή δράση, θρέφοντας τα νύχια σας και προστατεύοντάς τα από μελλοντικές βλάβες, κλειδώνοντας την υγρασία.

 Κρατήστε τα νύχια σας στην πιο κοντή πλευρά.

Ενώ μερικοί από εμάς αισθάνονται πιο γοητευτικοί μετά την ανάπτυξη μακριών νυχιών , δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τη δύναμη των νυχιών σας. «Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα αδύναμα νύχια, σκεφτείτε να κόψετε το μήκος τους ενώ ενισχύετε τη δύναμή τους», προτείνει ο Δρ Solomon. «Τα πιο κοντά νύχια είναι λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο, επειδή υπάρχουν λιγότερες εκτεθειμένες άκρες στο σχίσιμο και λιγότερη επιφάνεια όπου μπορούν να απορροφηθούν το νερό και οι χημικές ουσίες».

Αφαιρέστε τα βερνίκια νυχιών που περιέχουν ασετόν.

Ένα προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών γεμάτο με ασετόν (ο διαλύτης που είναι υπεύθυνος για τη διάλυση του βερνικιού νυχιών αστραπιαία) είναι σκληρό στα αδύναμα νύχια και μπορεί να τα στεγνώσει. «Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα, σχίσιμο και αυτά τα αντιαισθητικά.

Τρώτε περισσότερες τροφές που προάγουν τα δυνατά νύχια .

Αποφύγετε τη δίαιτα γιο-γιο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δύναμη των νυχιών σας. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε επίσης αρκετή πρωτεΐνη και ασβέστιο , τα οποία πιστεύεται ότι προάγουν την υγεία των νυχιών.

Ελαχιστοποιήστε την έκθεση στο νερό.

Όταν τα χέρια σας είναι εμποτισμένα με νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ας πούμε, ενώ πλένετε τα πιάτα, κάνετε μπάνιο ή πηγαίνετε για κολύμπι), αυτό δεν αφυδατώνει απλώς το δέρμα σας αλλά ρουφάει και την υγρασία από τα νύχια σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ