Β. Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» από τους κατοίκους για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ


Βόρεια Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ- «Φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε»

Στα κάγκελα είναι πλέον οι πολίτες για το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρου στη Βόρεια Εύβοια δεδομένης της βλάβης που ακινητοποίησε το ένα και μοναδικό όχημα που εξυπηρετούσε την περιοχή.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι στο evima.gr, φοβούνται να αρρωστήσουν και τρέμουν στην σκέψη του να συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο. Άλλωστε από τη μνήμη των κατοίκων δεν μπορεί να σβηστεί το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο στην διαδρομή Ιστιαία- Χαλκίδα με τον τραυματία να χάνει την ζωή του κυριολεκτικά 10 λεπτά πριν φτάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το ασθενοφόρο χρειάζεται συνολικά 6 ώρες (τρεις για να πάει και τρεις για να γυρίσει) στην συγκεκριμένη περιοχή γεγονός που από μόνο αποτελεί περήτρανη ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης καθώς οι προαναφερθέντες χρόνο είναι φυσικά κάτι παραπάνω από απαγορευτικοί.

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απολύτως απογητευμένοι και ζητούν να δοθεί λύση άμεσα. Όπως τονίζουν εξάλλου το ασθενοφόρο αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ αλλιώς και τα αιτήματα για αντικατάσταση και δημιουργία ενός σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη την οποία και επισύμαναν κατά καιρούς στο κράτος, είτε μέσω κινητοποιήσεων είτε μέσω βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που θίγουν στη Βουλή κατά καιρούς το δίκαιο αίτημα αυτό.

«Το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μαντουδιου τα έφτυσε!!! Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους να βρουν λύση!!!Το τελευταίο χαρτί είναι αυτό της δικαιοσύνης!!!! Εδώ στο Δήμο Μαντουδιου Λίμνης Αγίας Άννας δεν έχει δικαίωμα να αρρωστήσει κανείς», τονίζει κατηγορηματικά στο evima.gr ο κ. Σταμούλος.

Σημειώνεται ότι έχει γίνει πολύς λόγος για το θέμα του ασθενοφόρου στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας με τη δημοτική αρχή να πιέζει συνεχώς για τη λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ στη Δάφνη.

Σχετικές ειδήσεις

Βόρεια Εύβοια: Χάλασε το μοναδικό ασθενοφόρο – SOS από τον αντιδήμαρχο


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ