Δημήτρης Μπάσης: «Είχα πισώπλατα μαχαιρώματα στην καριέρα μου»


Ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τα πισώπλατα μαχαιρώματα στην καριέρα του, το μεγαλύτερο «χαστούκι» και η τραπ που είναι «προφιτερόλ με σαρδέλα». (Ο Δημήτρης Μυστακίδης κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ).

Ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε για τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής πορείας του, ενώ αποκάλυψε το πραγματικό όνομά του.

«Το 1993 κατέβηκα με ωτοστόπ στην Αθήνα για να με ακούσουν ο Κραουνάκης με την Πρωτοψάλτη. Το όνομά μου είναι Μπίμπασης και το κάναμε Μπάσης, αλλά δεν άρεσε καθόλου στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου για 4 χρόνια δεν με άκουσε πουθενά, ήρθε για πρώτη φορά όταν ήμουν με την Αλέξιου και τον Νικολόπουλο», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Μπάσης.

Ποια απώλεια σημάδεψε τον Δημήτρη Μπάση; «Η «απώλεια» του πατέρα μου ήταν το πρώτο μεγάλο χαστούκι στη ζωή μου», αποκάλυψε ο αγαπημένος τραγουδιστής.

«Οι «Ψίθυροι Καρδιάς» ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αλλά με προσγείωσε απότομα ο Χρήστος Νικολόπουλος. Είχα πισώπλατα μαχαιρώματα και τρικλοποδιές στην καριέρα μου. Από το 1997 νιώθω ότι προσπαθώ συνέχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ποιες συνεργασίες λέει «ναι» και σε ποιες «όχι» ο Δημήτρης Μπάσης; «Βεβαίως και θα έκανα ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο ή με την Νατάσα Θεοδωρίδου», παραδέχθηκε.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Μπάση

Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη στις 4 Απριλίου 1970 και η καταγωγή του είναι από το  Χέρσο Κιλκίς.

Στην δε Ελλάδα ήρθε ως μικρό παιδί στα 8 του χρόνια.

Στα είκοσι αρχίζει να τραγουδά επαγγελματικά και τον ανακαλύπτει ο Σταμάτης Κραουνάκης και η δισκογραφική εταιρεία Warner, με την οποία υπογράφει συμβόλαιο. Για τρεις συνεχείς σεζόν συνεργάζεται με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη μαζί με τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου σε μουσικές παραστάσεις με το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά.

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου», στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι», με ένα τραγούδι. Το 1996 συνεργάζεται με τον Χρήστο Νικολόπουλο σε ζωντανές εμφανίσεις. Το 1997 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου» (μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και Κώστα Φαλκώνη και στίχοι Χρίστου Παπαδόπουλου).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ