Μουντιάλ 2022: Οι Βραζιλιάνοι εξακολουθούν να δείχνουν τη λατρεία και τη στήριξή τους στον Πελέ


Οι Βραζιλιάνοι εξακολουθούν να δείχνουν τη λατρεία και τη στήριξή τους στον Πελέ στην περιπέτεια της υγείας του. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου αναθάρρησε από το Albert Einstein Hospital του Σάο Πάολο, όπου νοσηλεύεται, βλέποντας τα πανό από τους ποδοσφαιριστές («Πελέ, γίνε γρήγορα καλά») και τους φιλάθλους. Η οικογένειά του εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως δεν βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ η αδελφή του σχολίασε εμφανώς ενοχλημένη πως «βαρεθήκαμε να δεχόμαστε συλλυπητήρια».

Η ασέβεια των Βραζιλιάνων

Ταυτόχρονα οι Βραζιλιάνοι διεθνείς «κατηγορούνται» για αλαζονεία στον τρόπο που πανηγύρισαν τα γκολ επί της Ν. Κορέας. Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν τηλεσχολιαστής Ρόι Κιν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είναι ασέβεια να χορεύουν έτσι κάθε φορά που σκοράρουν. Δεν με πείραξε η χορογραφία στο πρώτο γκολ, αλλά όχι κάθε φορά. Είναι ασεβές. Ακόμη και ο προπονητής τους συμμετείχε». Για τον ίδιο λόγο κατακρίθηκε και ο Νεϊμάρ, που έβαλε στο σορτσάκι του έξι αστέρια θεωρώντας δεδομένο πως η Βραζιλία θα κατακτήσει στο Κατάρ το τρόπαιο.

Ο Παύλο Μπέντο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Βραζιλία ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον πάγκο της Ν. Κορέας, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Χέουνγκ Μιν Σον, ζήτησε συγγνώμη από τους Κορεάτες για τη συντριβή από τη Βραζιλία.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις καταγγελίες της μητέρας του Μπρεέλ Εμπολό για την Ομοσπονδία του Καμερούν, ο πρόεδρός της, Σάμουελ Ετό, πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο έξω από το γήπεδο «974», μετά το τέλος του αγώνα της Βραζιλίας με τη Νότιο Κορέα. Η παλιά δόξα του Καμερούν επιτέθηκε με κλωτσιές σε Αλγερινό YouTuber ο οποίος, όπως υποστήριξε, τον ειρωνευόταν για τον αποκλεισμό της χώρας του από τους ομίλους του Μουντιάλ, ενώ παράλληλα τον βιντεοσκοπούσε. Μια δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως ο Αλγερινός ρώτησε τον Ετό –που χθες ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά του– αν έχει δωροδοκήσει τον διαιτητή από την Γκάμπια, Πάπα Γκασάμα, στο παιχνίδι των προκριματικών με την Αλγερία, όπου τα «Λιοντάρια» είχαν επικρατήσει με 2-1.

Τέλος, στον «αέρα» βρίσκεται η επιστροφή του Ραχίμ Στέρλινγκ στο Κατάρ, καθώς αυτή εξαρτάται από το πότε θα είναι ασφαλής η οικογένειά του μετά τη διάρρηξη του σπιτιού του.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ