Μπούκες με νοικιασμένα αυτοκίνητα κάνουν οι Ρομά – Πως η ΔΙ.ΑΣ. έφτασε στη σύλληψη παλιών γνώριμων


Πως η ΔΙ.ΑΣ. Περιστερίου (Δ505-2) έβγαλε λαβράκι το βράδυ της Τρίτης 06/12

Περί ώρα 19.30 της 06/12/2022 κινούμενοι επί της οδού Καζαντζάκη και Φαβιέρου στο Χαϊδάρι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. (Δ505-2) εντόπισε εν κινήσει ύποπτο αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio χρώματος γκρι, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Ρομά.

Λίγα μέτρα πιο κάτω και αφού τους έκαναν σήμα, το όχημα ακινητοποιήθηκε. Οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν τυπικό έλεγχο, διαπιστώνοντας λίγη ώρα μετά πως οι επιβαίνοντες είχαν μια αδικαιολόγητη ανησυχία. Το όχημα οδηγούσε ο παλιός γνώριμος των Αρχών, ο 37χρονος Άγγελος Βιλανάκης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των 38 που μαζί με τον Αγγλούπα το 2017 είχαν συλληφθεί για ιδιαίτερα σκληρές επιθέσεις σε σπίτια (δείτε σχετικό δημοσίευμα εδώ: Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας των 38 ληστών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Αττική (ονόματα – φωτογραφίες)

Οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ., μόλις εξακρίβωσαν τα στοιχεία των επιβαινόντων, προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματος το οποίο είχαν ενοικιασμένο από εταιρία με έδρα την Ελευσίνα.

Επιμελώς κρυμμένα κάτω από τον λεβιέ ταχυτήτων και μέσα σε ζευγάρι κάλτσες βρέθηκαν χρυσαφικά. Στη θέα των πειστηρίων, οι επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ακολούθησε πεζή καταδίωξη.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και συνέλαβαν τους δυο από τους 4 επιβαίνοντες, παρ’ όλο που στο σημείο είχε φτάσει ισχυρή αστυνομική δύναμη ως ενίσχυση.

Στο όχημα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, γάντια) και δυο κινητά παλαιάς τεχνολογίας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής των ανωτέρω στο Τ.Α Χαϊδαρίου, προσήλθε γυναίκα, κάτοικος Χαϊδαρίου και δήλωσε ότι χθες, ημέρα Τρίτη 06/12, άγνωστοι αφαίρεσαν με διάρρηξη από το διαμέρισμα της χρυσαφικά συνολικής χρηματικής αξίας περί τις 7.000 €. Κατόπιν, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τα χρυσαφικά που βρήκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εντός του οχήματος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ