Η Γη της Ελιάς spoiler: Οι εξελίξεις των επεισοδίων του Β κύκλου


Στη Γη της Ελιάς, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η Αρετή θα βρεθεί σε εξαιρετική δυσχερή θέση, αν και πιστεύει  ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και η συμπεριφορά της θα μένει ατιμώρητη. Όμως, όλα αλλάζουν με την επιστροφή του Θανάση στην Αρεόπολη ο οποίος θα γυρίσει, προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες δουλειές του. Η Αρετή τον είχε προειδοποιήσει να μην κατεβεί ξανά στη Μάνη έπειτα από την κοροϊδία που της έκανε, ενώ έγινε σύμμαχος της Αναστασίας για να διώξει τον Θανάση. Ο τελευταίος όμως δείχνει ότι δεν φοβάται την Αρετή και γυρίζει. Μάλιστα κάνει αμέριμνος τις βόλτες του στην Αρεόπολη, χωρίς να ξέρει ότι η Αρετή αλλά και η Αναστασία καραδοκούν.

Η Αρετή όταν τον αντικρίζει από μακριά, βγαίνει από τα ρούχα της. Η οργή της για την παρουσία του είναι τεράστια. Αρχίζει να ουρλιάζει, να τον βρίζει και να του πετάει πέτρες. Οι πέτρες θα βρουν τον Θανάση, ο οποίος τραυματίζεται και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί εξιστορεί όσα έγιναν και αποκαλύπτει την επίθεση που δέχθηκε από την Αρετή αλλά και όλα όσα συνέβησαν μεταξύ τους τον τελευταίο καιρό. Για τον Γιωργή Κουράκο αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη συμπεριφορά της Αρετής και δίνει εντολή να τη συλλάβουν. Το ένταλμα βγαίνει και περνούν χειροπέδες στην Αρετή που παθαίνει σοκ.

Η ηρωίδα για πρώτη φορά έρχεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στη σειρά του Mega. Μπαίνει στη φυλακή μόνη κι αβοήθητη, αφού ούτε ο Στάθης δείχνει διατεθειμένος να τη βγάλει από εκεί. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι αυτή η σκληρή δοκιμασία μπορεί να αλλάξει το μυαλό της και τον χαρακτήρα της. Οι μέρες περνούν, η Αρετή αποφυλακίζεται, όμως οι κατηγορίες εις βάρος της παραμένουν και οδηγείται σε δίκη. Ποιοι θα σταθούν στο πλευρό της και ποιοι θα της γυρίσουν την πλάτη;

Στον ρόλο του Θανάση αυτή τη φορά βρίσκεται ο ηθοποιός Τόνι Δημητρίου, ο οποίος μπαίνει για πρώτη φορά στη Γη της Ελιάς.

Η Γη της Ελιάς -Β κύκλος: Επεισόδια 68 , 69 , 70 , 71 , 72

Επεισόδιο 68 – Κυριακή: Η μετακόμιση του Φίλιππου και της Bασιλικής ολοκληρώνεται με τη βοήθεια του Στάθη του Λυκούργου της Άννας και της Eυτυχίας. O Αλέξης παρακαλάει τη Μυρτάλη και εκείνη τον δέχεται πίσω υπό όρους, ενώ η Μαργαρίτα αρχίζει να δένεται με τον Γεράσιμο και σκέφτεται μία κοινή ζωή μαζί του.

Η επανεμφάνιση του Θανάση στο χωριό ταράζει την Αρετή σε τέτοιο βαθμό που το πετάει πέτρες όταν τον αντικρίζει. Ο Θανάσης έχοντας ως μάρτυρα τη Χρυσούλα, καταθέτει μήνυση εναντίον της. Ο Μιχάλης επισκέπτεται την Αθηνά στο σπίτι, με σκοπό να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του, αλλά μία αιφνιδιαστική κίνηση απέναντι της, θα ανοίξει νέο κύκλο παρεξηγήσεων ανάμεσα τους.

Επεισόδιο 69-  Δευτέρα: Ο Κωνσταντίνος βρίσκεται εμπλεκόμενος σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ενώ στήνεται ενέδρα δέχεται πυροβολισμό. Την ίδια ώρα, ο Στάθης και η Ιουλία κάνουν έρωτα στο σπίτι της Ιουλίας αγνοώντας πως ο Κουράκος δεν έφυγε ποτέ από τη Μάνη. Ο τελευταίος τους κάνει τσακωτούς και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η Ιουλία διώχνει τον Στάθη από το σπίτι και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες τις πράξεις της μόνη της.

Ο Κουράκος μαζεύει τα πράγματα του δηλώνοντας έτσι τον οριστικό της χωρισμό. Η Ιουλία ενημερώνει τον Μάνο για το συμβάν αλλά τον παρακαλεί να κρύψουν την αιτία χωρισμού από τον Ισίδωρο. Ο πυροβολισμός του Κωνσταντίνου έχει αναστατώσει τόσο την Ισμήνη, όσο και την αστυνομία μιας και τα γεγονότα συγκλίνουν σε συμβόλαιο θανάτου.

Επεισόδιο 70 – Τρίτη: Ο Κωνσταντίνος νοσηλεύεται τραυματισμένος και όλοι σπεύδουν στο νοσοκομείο για να μάθουν νεότερα. Ο Θανάσης κάνει μήνυση στην Αρετή για επίθεση εις βάρος του και η Δήμητρα αναγκάζεται να την συλλάβει. Ο Μιχάλης στέλνει λουλούδια στην Αθήνα προκειμένου να εξιλεωθεί για την αυθόρμητη συμπεριφορά του.

Η Αρετή οδηγείται στο δικαστήριο όπου τις ανακοινώνεται η ποινή της για εξύβριση και σωματική βλάβη κατά του Θανάση. Παρά τις αντιδράσεις, ο Στάθης προτείνει στην Ιουλία να μείνουν μαζί. Η Ειρήνη λέει στον πατέρα της για το τεστ DNA που βρήκε στην τσάντα της Ασπασίας και η ημέρα των εκλογών φτάνει και όλοι τρέχουν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Επεισόδιο 71 -Τετάρτη: Ο Εισαγγελέας ζητά συνάντηση από την Μαργαρίτα για να συζητήσουν ένα σημαντικό θέμα. Η Μυρτάλη λέει ανοιχτά στο καφενείο ότι αντί για τον θείο της ψήφισε τον Δημοσθένη και όλοι μένουν άναυδοι. Στο μεταξύ η υγεία του Κωνσταντίνου πηγαίνει καλύτερα αλλά είναι εξαντλημένος. Κι ενώ ο εισαγγελέας συναντά τη Μαργαρίτα και την παρακαλεί να μεσολαβήσει για να φτιάξει η σχέση του με την Αθηνά η παρουσία του Στάθη στο σπίτι της Ιουλίας εξοργίζει τον Ισίδωρο και οι δύο άντρες σχεδόν πιάνονται στα χέρια. Η Μαργαρίτα και ο Γεράσιμος έρχονται πιο κοντά και προχωρούν σε μία τρυφερή σχέση την ώρα που το κουτσομπολιό ότι ο Στάθης και η Ιουλία είναι και πάλι μαζί άρχισε να φουντώνει στο χωριό.

Επεισόδιο 72 – Πέμπτη: Ο Στάθης αποφασίζει να κάνει μία αιφνιδιαστική κίνηση προκειμένου να κλείσει τα στόματα. Συγκεκριμένα αποφασίζει να της κάνει πρόταση γάμου. Την ίδια ώρα η Ευτυχία κράτα αποστάσεις ασφαλείας από τον Κουράκο, ενώ ο Λυκούργος κάνει μία τελευταία προσπάθεια να τον συμφιλιώσει με την Ιουλία, αγνοώντας όσα έχουν μεσολαβήσει. Ο Θανάσης προσπαθεί να πλησιάσει την Αρετή, έχοντας όμως ένα νέο σχέδιο κατά νου, ενώ ο Φίλιππος βγαίνει για φαγητό με την Σάντρα, γεγονός που ενοχλεί την Βασιλική.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ