Εξώδικο της ΟΣΥΠΑ για δεδουλευμένα μηνών


Εξώδικη δήλωση απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις οικονομικές διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την εκκρεμή καταβολή δεδουλευμένων αλλά και την εκκαθάριση παρανόμων κρατήσεων τουλάχιστον δέκα μηνών.

Ειδικότερα, η ΟΣΥΠΑ στο εξώδικο αναφέρει ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Διοίκηση της ΥΠΑ, αδυνατούν να βρουν τρόπο να εκδώσουν τα εντάλματα πληρωμής για τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε εκκρεμότητα μη καταβληθείσες δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούνιο του 2022 και δίχως καμία προσπάθεια επίλυσης.

Επίσης, ζητά να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση παρανόμων κρατήσεων τουλάχιστον 10 μηνών στους εργαζόμενους, έπειτα από 4,5 χρόνια. Οι κρατήσεις αφορούν κύρια και επικουρική ασφάλιση, εφάπαξ παροχή και υγειονομική περίθαλψη των κάθε είδους αμοιβών/αποζημιώσεων για πρόσθετη εργασία. Όπως τονίζεται «στην αρχή υπήρχε αδυναμία κατανόησης των Νόμων του Κράτους, στη συνέχεια αδυναμία κατανόησης εφαρμογής των Νόμων του Κράτους, έπειτα αδυναμία κατανόησης του τρόπου υπολογισμού αφού συντάχθηκαν πάλι λάθος Α.Π.Δ. και τελικά, αφού επιτέλους έγιναν όλα τα ανωτέρω κατανοητά, οι υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνουν και πάλι αδυναμία καθώς όπως μας ενημερώνουν χρειάζονται σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για να συντάξει τα δελτία με άγνωστο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους».

Αναλυτικά, η εξώδικη δήλωση της ΟΣΥΠΑ αναφέρει:

«1. Αποτελούμε νόμιμα συστημένη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, με μέλη της πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούν εργαζομένους ανεξαρτήτως ειδικότητας που απασχολούνται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.).

2. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Διοίκηση της ΥΠΑ, αδυνατούν να βρούν τρόπο να εκδώσουν τα εντάλματα πληρωμής για τους εργαζόμενους της ΥΠΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε εκκρεμότητα μη καταβληθείσες δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούνιο του 2022 και δίχως καμία προσπάθεια επίλυσης, πράγμα εμφανές εφόσον κάθε μήνα προστίθενται και άλλες μπλοκαρισμένες πληρωμές, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και όλη την ακρίβεια που καλούνται να επωμιστούν.

3. Η Διοίκηση της ΥΠΑ αδυνατεί να βρεί τρόπο να ολοκληρώσει την εκκαθάριση παρανόμων κρατήσεων τουλάχιστον 10 μηνών στους εργαζόμενους, έπειτα από 4,5 χρόνια και συγκεκριμένα κρατήσεων για κύρια και επικουρική ασφάλιση, εφάπαξ παροχή και υγειονομική περίθαλψη των κάθε είδους αμοιβών/αποζημιώσεων για πρόσθετη εργασία. Στην αρχή υπήρχε αδυναμία κατανόησης των Νόμων του Κράτους, στη συνέχεια αδυναμία κατανόησης εφαρμογής των Νόμων του Κράτους, έπειτα αδυναμία κατανόησης του τρόπου υπολογισμού αφού συντάχθηκαν πάλι λάθος Α.Π.Δ. και τελικά, αφού επιτέλους έγιναν όλα τα ανωτέρω κατανοητά, οι υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνουν και πάλι αδυναμία καθώς όπως μας ενημερώνουν χρειάζονται σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για να συντάξει τα δελτία με άγνωστο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους!

Επειδή η κατάσταση πλέον τείνει να εξελιχθεί σε έναν συνεχή εμπαιγμό των υπαλλήλων της ΥΠΑ, παραγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο τους στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Επειδή η άρνηση της διοίκησης της ΥΠΑ να προχωρήσει τις αναγκαίες ενέργειες προς τον ΕΦΚΑ (ο οποίος αναμένει τα σχετικά έγγραφα από την ΥΠΑ) για το ζήτημα των παρανόμων κρατήσεων εισφορών, φθάνει στα όρια της παράβασης καθήκοντος

Για τους λόγους αυτούς και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος ημών και των υπαλλήλων της ΥΠΑ,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την συμπεριφορά της υπηρεσίας, την αδιανόητη κωλυσιεργία και την αναίτια καθυστέρηση στην τακτοποίηση της εκκρεμότητας.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όπως, αφενός για το ζήτημα των δεδουλευμένων αποδοχών μας, καταβάλετε στο σύνολο των δικαιούχων υπαλλήλων της ΥΠΑ το οφειλόμενο ποσό, εντός επτά (7) ημερών από τη λήψη της παρούσας , αφετέρου δε για το ζήτημα της επιστροφής των παράνομων κρατήσεων, όπως εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήψη της παρούσας αποστείλετε στον ΕΦΚΑ τα αναγκαία έγγραφα για την τελική επιστροφή των ποσών.

Σε αντίθετη περίπτωση, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο κατά όλων των υπευθύνων, στα διοικητικά και ποινικά δικαστήρια, καθώς και θα προσφύγουμε σε όλες τις νόμιμες μορφές εργατικού αγώνα (απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα κλπ.)

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται και κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής του».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ