Πώς αποτιμά η κυβέρνηση τους διαξιφισμούς Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή


Κυβερνητικές πηγές αποτιμούν θετικά τη σημερινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα στο βήμα της Βουλής, θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως σε ό,τι αφορά το παρελθόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης και της πραγματικής έκτασής της από τη Δικαιοσύνη, στην οποία εξέφρασε την εμπιστοσύνη του.

Σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός έθεσε αμείλικτα ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα σε σχέση με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με τις οποίες δινόταν κάλυψη σε παράνομες παρακολουθήσεις, αλλά δεν έλαβε απολύτως καμία απάντηση. Πρόσθεταν ότι δεν έλαβε επίσης καμία απάντηση από τον κ. Τσίπρα για το αν επί των ημερών του είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ που αφορούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους ή ανώτατους δικαστές.

Αυτό μάλιστα παρότι εκείνος είχε διαβεβαιώσει τη Βουλή ότι δεν γίνονταν και προέκυψε μετά ότι παρακολουθούνταν ο κ. Πιτσιόρλας. Στο κυβερνητικό επιτελείο επισήμαναν ότι σκληρή ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στις κατηγορίες ότι παρακολουθούσε υπουργούς και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. «Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτo ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο;» είπε χαρακτηριστικά.

Οσο για την επιμονή του κ. Τσίπρα στην ερώτηση για το ποιοι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ, η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν: «Σας απάντησα: δεν ξέρω και δεν πρέπει να ξέρω. Εσείς θα απαντήσετε; Περιμένω την απάντησή σας». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναπαρήγαγε όσα γράφει ο κ. Βαξεβάνης δίχως να προσκομίσει κανένα στοιχείο, επαναλαμβάνοντας μονότονα «κάντε μήνυση», όταν ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει μήνυση ποτέ σε δημοσιογράφο και προσπάθησε να παίξει μια κακοστημένη παράσταση, επιχειρώντας να παρασύρει τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός του είπε: «Πήγατε στον κ. Ντογιάκο. Προσκομίσατε στοιχεία; Ο κ. Ντογιάκος, επειδή είπατε να πάμε μαζί και διάφορους άλλους ακτιβισμούς, που αντιστοιχούν σε θέατρο γυμνασίου, είναι ο μόνος για τον οποίον δεν ισχύει απόρρητο. Η Δικαιοσύνη θα ψάξει και θα αναζητήσει στοιχεία πραγματικά».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχολίαζαν πως «ανάμεσα σε διάφορα ψέματα, ο κ. Τσίπρας είπε επί λέξει «το παράνομο λογισμικό Predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας». «Είστε ψεύτης. Εχω πει πολλές φορές ότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος προμηθεύτηκε τέτοιο λογισμικό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ