Ιταλία: Δέχθηκε πλοία ΜΚΟ με πάνω από 500 μετανάστες


Ιταλία: Πρόκειται για 542 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους -όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- υπάρχουν και πολλά ασυνόδευτα ανήλικα.

Τα πλοία τριών ΜΚΟ αποφάσισε να δεχθεί στα λιμάνια της η Ιταλία μία μόλις ημέρα μετά την νέα ένταση με την Γαλλία για το ζήτημα των ΜΚΟ.

Το πρώτο πλοίο, της γερμανικής ΜΚΟ Λουίζ Μισέλ, με 33 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασε ήδη στην Λαμπεντούζα, ενώ το Σάββατο θα αποβιβαστούν στο Σαλέρνο 248 «απελπισμένοι της θάλασσας», οι οποίοι βρίσκονται στο πλοίο Geo Barents ενώ άλλοι 261 θα μεταφερθούν από το πλοίο Humanity1 -που ανήκει επίσης σε ΜΚΟ- στο λιμάνι του Μπάρι.

«Δεν θα λείψει η αλληλέγγυα απάντησή μας, φτάνει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες, και από μέρους των ΜΚΟ», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αντόνιο Ταγιάνι, από το Αλικάντε της Ισπανίας.

Συνολικά στην Ιταλία θα καταπλεύσουν 542 μετανάστες και πρόσφυγες μεταξύ των οποίων, σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν και πολλά ασυνόδευτα παιδιά.

Στην θαλάσσια περιοχή της Κάτω Ιταλίας οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και η ταραγμένη θάλασσα είναι πιθανό να καθυστερήσει τον ελλιμενισμό των πλοίων.


Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ