Σεξουαλική Υγεία: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας για το σεξ;


Δεδομένου ότι η ποιότητα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής σας υγείας μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή ζωή με περισσότερους τρόπους από ό,τι θα ήθελαν να παραδεχτούν οι περισσότεροι άνδρες, ακολουθούν γεγονότα σεξουαλικής υγείας που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει.

Γιατί είναι σημαντική η καλή σεξουαλική υγεία;

Η σεξουαλική υγεία είναι μια κατάσταση σωματικής, συναισθηματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Η διατήρηση μιας καλής κατάστασης σεξουαλικής υγείας είναι θεμελιώδης για τη συνολική υγεία και ευημερία ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών, καθώς και για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων και των χωρών. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι επίσης συνετό να διατηρείτε καλή σεξουαλική υγεία για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους για την υγεία και να ενισχύσετε τη γονιμότητα, εάν σκοπεύετε να κάνετε τη γονεϊκότητα μέρος του μέλλοντός σας.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι απίστευτα συχνή

Εάν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε μια στύση αρκετά σταθερή για σεξ ή βρίσκεστε να φυσάτε το φορτίο σας πολύ νωρίς, είναι ασφαλές να πείτε ότι δεν είστε μόνοι. Περισσότεροι από τους μισούς (54%) Αυστραλούς άνδρες έχουν βιώσει τουλάχιστον μία σεξουαλική δυσκολία τους τελευταίους 12 μήνες, με περίπου 2 στους 5 (37%) να φθάνουν στην κορύφωση πολύ γρήγορα και περίπου 1 στους 5 (17%) να μην ενδιαφέρονται για κάνοντας σεξ.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα

Το να έχετε στυτική δυσλειτουργία δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας. Και δεν σας κάνει λιγότερο άντρα. Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα ζήτημα σεξουαλικής υγείας με ένα ευρύ φάσμα αιτιών που μπορεί να προέρχονται από ψυχολογικά προβλήματα, σωματικά προβλήματα ή συνδυασμό και των δύο.

Οι παθήσεις της σεξουαλικής υγείας των ανδρών είναι διαχειρίσιμες (εάν διαγνωσθούν)

Η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι δύο από τις πιο κοινές καταστάσεις σεξουαλικής υγείας που επηρεάζουν τους άνδρες. Αν και αυτές οι δύο καταστάσεις σεξουαλικής υγείας δεν είναι πλήρως ιάσιμες για κάθε άνδρα, αυτές οι καταστάσεις σεξουαλικής υγείας είναι διαχειρίσιμες. Έτσι, εάν δυσκολεύεστε συνεχώς να δημιουργήσετε στύση ή θέλετε να διαρκέσετε περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα, υπάρχει μια σειρά από κλινικά αποδεδειγμένα φάρμακα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.

Το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία

Το τακτικό σεξ δεν προσφέρει μόνο σεξουαλική απόλαυση και εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση. Το σεξ ως μέρος μιας υγιούς σχέσης παρέχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία για τους άνδρες, όπως:

  • Μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη
  • Μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και υπέρτασης
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Συμβολή σε καλύτερο ύπνο
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Παροχή ανακούφισης από τον πονοκέφαλο

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ