ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως το instagram “σπρώχνει” 18χρονες και “επώνυμες” σε ροζ ραντεβού – Όλος ο μηχανισμός της νέας μόδας


Με αφορμή τη σύλληψη της 27χρονης πρώην παίκτριας reality την περασμένη Τετάρτη από άντρες της Ασφάλειας σε ξενοδοχείο της Λάρισας, θα κάνω μια μικρή ανάλυση για το φαινόμενο “instagram” και τη μόδα των εκκολαπτόμενων κορασίδων που έχουν βρει το “μαγικό ραβδάκι” προωθώντας άκοπα τα κάλλη τους στο ερασιτεχνικό trafficing μακριά από μεσάζοντες.

Στην εποχή της εικόνας και του εύκολου χρήματος, υπάρχουν χιλιάδες τύποι εκεί έξω που θα δώσουν αβίαστα 100 έως 500 ευρώ για να περάσουν λίγες ώρες με μια καλλονή των social media. Όταν η καλλονή είναι και εστεμμένη όπως στην περίπτωση της 27χρονης Σαλονικιάς (δείτε ΕΔΩ), τότε το κασέ ανεβαίνει κατακόρυφα.

Όποιος έχει λογαριασμό στο instagram, που θεωρείτε το απόλυτο trend της εποχής και μπει στο tab “Εξερεύνηση” σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει μπροστά του “ανοικτούς” λογαριασμούς κοριτσιών απ’ όλη την Ελλάδα με χιλιάδες followers και εκατοντάδες φωτογραφίες που ανασταίνουν και πεθαμένους. Όλα αυτά τα κορίτσια ηλικίας από 18 ετών (σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζονται οι ίδιες) δηλώνουν μοντέλα και είναι πρόθυμα να συνομιλήσουν μαζί σου, αν δουν ότι θα βγει “δουλειά”.

Από την άλλη, κάποιοι/κάποιες, έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς με τίτλους “Ελληνίδες γυναικάρες”, “Ελληνίδες μοντέλα”, “top models” κ.α. όπου tagαρουν το κάθε προφίλ και ανεβάζουν τις πιο προκλητικές φωτογραφίες τους. Εύκολη δουλειά, ξεκάθαρα πράγματα.

Στο ρεζουμέ

Μέσα από το instagram κλείνονται πανεύκολα τα ραντεβού σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής σε όλη την Ελλάδα. Το deal κλείνεται μέσω μηνυμάτων, συμφωνείται το ποσό και γίνεται το ραντεβού. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

Οι πιτσιρίκες “άνεργες” στο επάγγελμα αλλά φέρελπις μοντέλες, καθαρίζουν μηνιαίως από 3 έως 8 χιλιάδες ευρώ, μαύρα, αφορολόγητα και χωρίς κόπο. Πριν λίγους μήνες πιτσιρίκα που είχε συλληφθεί από τις Αρχές, την ρώτησα στα πλαίσια δημοσιογραφικού ρεπορτάζ “τι σε ώθησε να το κάνεις αυτό;”, περιμένοντας να ακούσω ότι είναι από φτωχή οικογένεια, ότι πεινάει, ότι δεν έβρισκε δουλειά ή ότι είχε τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιό της. Η απάντησή της ήταν αποστομωτική “τόσα χρόνια το έκανα τσάμπα με τον κάθε π@π@ρ@ γκoμενo. Γιατί να μην το εκμεταλλευτώ; Κορμί έχω, νέα είμαι…”.

Ζήλεψαν και οι πιο “γνωστές” και μπήκαν στο παιχνίδι

Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, υπάρχουν δεκάδες προφίλ από κορίτσια που έχουν περάσει από καλλιστεία, τηλεπαιχνίδια, εκπομπές ως “γλάστρες” μοντέλα, με χιλιάδες ακόλουθους στο instagram που πηγαίνουν σε ροζ ραντεβού. Κάποια ονόματα που ήδη γνωρίζουμε, αλλά “πάτησαν” τα πρώτα -άντα μας άφησαν άφωνους. Όχι επειδή δεν θα περιμέναμε λόγω “σεμνοτυφίας” να κάνουν κάτι τέτοιο. Μας άφησαν άφωνους για τα ποσά που παίρνουν.

Για να καταλάβετε. Γνωστό πρώην μοντέλο που την βλέπεις στη παραλία και λες “δεν υπάρχει αυτή η γυναίκα”, με 50 ευρώ… “ξεδιψάει”. Με άλλα τόσα την “ποτίζεις” κιόλας. Για μια ωρίτσα. Και μετά μοστράρεις στους φίλους σου, όταν θα τύχει να τη δεις σε κάποιο πάνελ, ότι την έχεις πάρει.

500αρια έως 2000αρα οι πιο “φρέσκιες”

Φρέσκιες είναι αυτές που πήγαν στα τελευταία τηλεσκουπίδια της ελληνικής τηλεόρασης ή στέφθηκαν ως Miss ή Star κάτι… σε καλλιστεία που κάνουν πλέον σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συνήθως είναι εντυπωσιακές κοπέλες, ελεύθερες και έτοιμες να δείξουν με κάθε ευκαιρία πόσο ναζιάρες ή αγριόγατες (ανάλογα τα γούστα) είναι. Οι ηλικίες είναι μεταξύ 22 έως 28 ετών. Και η ταρίφα ξεκινάει από τα 500 ευρώ φτάνοντας έως 2000 χιλιάρικα τη βραδιά.

Mouth to mouth για τις… “επώνυμες”

Συνήθως αυτά τα κορίτσια έχουν από πίσω κάποιον ή κάποια που κάνει τον “μάνατζερ” ή τον “PRαρίστα”. Μόνες δεν θα μπορούσαν να διεισδύσουν στα σαλόνια της καλής κοινωνίας. Ο πιτσιρικάς αν δεν είναι γόνος καλής οικογένειας δεν θα βρει να σκάσει 500 ευρώ για μια ώρα για μια από αυτές. Όπως και ο φουκαριάρης ο μεροκαματιάρης με μισθό πείνας. Έτσι, το παιχνίδι αναλαμβάνουν άνθρωποι που κινούνται στα κοσμικά σαλόνια, έχουν τις “άκρες” και τις γνωριμίες και πασάρουν (με το αζημίωτο πάντα) τη πραμάτεια τους.

Επιχειρηματίες, πολιτικοί και εισοδηματίες πάντα ρωτάνε που θα βρουν ένα όμορφο κορίτσι. Οι “μανατζαρέοι” εμπιστευτικά δίνουν τη λύση και πείθουν το αγνό κορίτσι να πάει για 500 ευρώ με τον τάδε επιχειρηματία ή πολιτικό. Αν χρειαστεί (που γίνεται συχνά αυτό) να ταξιδέψουν, τα πάντα είναι πληρωμένα. Αεροπλάνα, ελικόπτερα, ξενοδοχεία και φαγητά.

Όλα γίνονται όμως από στόμα σε στόμα για τις “επώνυμες”. Όχι ότι και αυτές δεν έχουν instagram. Ίσα ίσα. Και έχουν και με αυτά που ανεβάζουν σου πετάνε τα μάτια έξω. Αλλά, ποτέ δεν κλείνουν δουλειές από εκεί. Ούτε μηνύματα ανταλλάζουν, ούτε υποσχέσεις δίνουν. Το μόνο που μπορείς να παρατηρήσεις αν είσαι “ψυλλιασμένος” είναι πως σήμερα βρίσκονται στη Μύκονο και ανεβάζουν φωτογραφία, ενώ δυο μέρες μετά ανεβάζουν από… Ντουμπάι. Το έπιασες;

Οι “επώνυμες” καθαρίζουν μηνιαίως από 10 έως 30 χιλιάδες ευρώ. Οι μάνατζερ οι PRαρίστες ξέρουν ότι θα πάρουν το “κομίσιον” από το deal, αλλά γνωρίζουν πως οι “επώνυμες” θα ανταλλάξουν τηλέφωνα με το ραντεβού, άρα σε ενδεχόμενη δεύτερη ή τρίτη φορά δεν θα έχουν μερτικό.

Οι δυσκολίες στις συλλήψεις

Ο πονοκέφαλος των Αρχών είναι στο γεγονός ότι δεν μπορούν να διεισδύσουν στις επώνυμες κι ας ξέρουν. Κανείς δεν μιλάει. Υπάρχει ομερτά. Οι πληροφορίες που έχουν δεν φτάνουν για να συλλάβεις κάποια.

Ενώ σχεδόν καθημερινά συλλαμβάνονται κοπέλες που εκδίδονται αλλά είναι “ανώνυμες”, στα κοσμικά σαλόνια είναι πολύ δύσκολο να μπουν οι Αρχές. Ψιλιασμένοι και προσεκτικοί είναι και οι “μάνατζερ” των κοριτσιών. Δεν ανοίγονται εύκολα και δεν πέφτουν στη λούμπα.

Το προχθεσινό γεγονός της σύλληψης της 27χρονης ήταν μετά από γκάφα της 44χρονης “μάνατζερ” που εμπιστεύτηκε και ανοίχτηκε. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Αρχές και έφτασαν στις συλλήψεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ