14 Δεκεμβρίου: Τι είναι τα Μπλε Χριστούγεννα και ποιοι τα γιορτάζουν;


Τα Χριστούγεννα είναι συνήθως μια περίοδος χαράς. Γίνονται στολισμοί, ακολουθούν πάρτι, δίνονται δώρα και αρχίζουν τα γέλια. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι υπάλληλοι της επιβολής του νόμου εργάζονται ακούραστα κατά την περίοδο των διακοπών για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς. Τα Blue Christmas είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε όσους εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ευχαριστηθούν για τις υπηρεσίες τους και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον δικό τους τρόπο.

Ιστορία των Μπλε Χριστουγέννων

Ενώ ο Έλβις έκανε τον όρο «Μπλε Χριστούγεννα» δημοφιλής για να περιγράψει τα χριστουγεννιάτικα μπλουζ, αυτή η γιορτή είναι για όσους εργάζονται στην επιβολή του νόμου, όπως η αστυνομία, οι πυροσβέστες, οι EMT και οι αποστολείς 911. Για αυτούς είναι τραχύ. Οι μεγάλες νύχτες στο υγρό, κρύο χιόνι ή οι μεγάλες νύχτες στο γραφείο μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, ειδικά για εκείνους που έχουν τον πιθανό παράγοντα πυροβολισμού, συναισθηματικό τραύμα από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κ.λπ. Λόγω της δουλειάς τους, κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς και σώζουν ζωές, αλλά αυτό έχει κόστος. Χάνουν να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους και χάνουν την ευχαρίστηση των Χριστουγέννων.

Γι’ αυτό, όταν πρόκειται για την περίοδο των εορτών, τα Blue Christmas δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να προσφέρουν σε άλλους δίνοντας δώρα και ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους. Ενώ κάποιοι μπορεί να είναι χαρούμενοι κάνοντας τη δουλειά τους, επειδή ξέρουν ότι τα Χριστούγεννα είναι να βοηθήσουν τους άλλους, τα Blue Christmas συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση για την παρασκηνιακή δράση ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στην επιβολή του νόμου και στον ιατρικό τομέα είναι αυτοί που κάνουν πραγματικά τις διακοπές ειδικές εποχές. Με τους πιθανούς κινδύνους που εμπεριέχει, τους άξιζαν περισσότερο τις ευχαριστίες και τα δώρα τους.

Πώς να γιορτάσετε τα μπλε Χριστούγεννα

Για να λάβετε μέρος σε μπλε Χριστούγεννα, μπορείτε εύκολα να το κάνετε εμφανίζοντας ένα μπλε φως καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Μπορεί να είναι ένα μόνο φως βεράντας, μπλε κεριά στο παράθυρο ή μπλε χριστουγεννιάτικα φώτα ως μέρος της οθόνης. Εάν γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται στην επιβολή του νόμου ή στον ιατρικό κλάδο, αγοράστε ή κάντε του ένα δώρο και αφιερώστε τον χρόνο για να τον ευχαριστήσετε για ό,τι κάνει για να διατηρήσει την κοινωνία και τις διακοπές. Μοιραστείτε αυτές τις γιορτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #bluechristmas και ενημερώστε όλους πόσο σημαντικό είναι να βλέπουν εκείνους που δεν ζητούν πολλά σε αντάλλαγμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ