Προ των πυλών ο «αστεροειδής των Χριστουγέννων» – Πότε θα είναι ορατός [βίντεο]

Ένας διαστημικός βράχος ο «αστεροειδής των Χριστουγέννων» όπως ονομάζεται θα περάσει από τη Γη και φέτος, κατά την εορταστική περίοδο. Ο αστεροειδής, που δεν αποτελεί απειλή για τον πλανήτη, θα φτάσει σε απόσταση 420.000 μιλίων (680.000 χλμ.) την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. [Ηφαίστειο της Χαβάης: Εναέρια πλάνα δείχνουν το Μάουνα Λόα να εκτοξεύει λάβα [εικόνες & βίντεο]

Αυτόν τον αστεροειδή με την κωδική ονομασία 2015 RN35 η επιστημονική κοινότητα τον έχει βαφτίσει «αστεροειδή Χριστουγέννων» και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αποφάσισε να οργανώσει ένα challenge καθώς θα εμφανιστεί λίγες μέρες πριν την γιορτή των Χριστουγέννων.

Η ESA καλεί επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αστρονόμους να εντοπίσουν και να καταγράψουν εικόνες του περίφημου αστεροειδή. Ο διαστημικός βράχος θα είναι καλύτερα ορατός στον ουρανό του Νοτίου Ημισφαιρίου και στην Ευρώπη μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

«Δεν το λέμε πρόκληση χωρίς λόγο. Ο αστεροειδής 2015 RN35 δεν θα λάμψει στους ουρανούς όπως το αστέρι της Βηθλεέμ πριν από χιλιετίες», αναφέρει η υπηρεσία. «Μικρότερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας, αυτός ο αστεροειδής είναι πολύ μικρός σε αστρονομικές κλίμακες» προσθέτει.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν από τι είναι φτιαγμένος, πόσο μεγάλος είνα, ή αν περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, έτσι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Επίσης, δεν γνωρίζουν την τροχιά του, αλλά τουλάχιστον έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν θα χτυπήσει τη Γη τον επόμενο αιώνα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ