Γιάννης Τσορτέκης:« Ήμουν ατίθασο νιάτο. Το ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νέο Ψυχικό, δεν απαγόρευε ποτέ το να συχνάζω στα Εξάρχεια»


Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη Δέσποινα Καμπούρη παραχώρησε σήμερα (15/12) ο Γιάννης Τσορτέκης. Ο ηθοποιός με την άνεση που τον διακατέχει μίλησε για τη ζωή, τα επαγγελματικά του και φυσικά για το Maestro.

«Το μπουφάν θα είναι πάντα αυτό το μπουφάν, γιατί εξυπηρετεί αυτή την συνθήκη. Το κράνος και η μηχανή είναι αισθητική επιλογή, γιατί βοηθάει να μην τρελαίνομαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην κίνηση. Ήμουν ατίθασο νιάτο. Το ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νέο Ψυχικό, δεν απαγόρευε ποτέ το να συχνάζω στα Εξάρχεια ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή», είπε αρχικά ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο Γιάννης Τσορτέκης είπε στη συνέχεια: «Δεν είμαι ηθοποιός. Δεν το έχω σαν συνείδηση. Από τη στιγμή που δεν αμειβόμουν σε επίπεδο επιβίωσης από το θέατρο, δεν μπορούσα να λέγομαι ηθοποιός. Το να παίζεις σε σειρά στην τηλεόραση είναι μία συγκυρία, όπως προέκυψε και το Maestro με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ο “Χαράλαμπος” είναι μία «σχέση» που αναγκαστικά πρέπει να συναναστραφώ. Ήταν κοπιαστικό γιατί έψαχνα απεγνωσμένα να βρω ένα καλό του στοιχείο. Το μόνο που μπορώ να κλέψω από τον Χαράλαμπο και να νιώσω λίγο ανθρώπινα μαζί του, είναι κάποιες στιγμές μοναξιάς του».

Για τη σκηνή που συγκλόνισε τους τηλεθεατές, οι οποίοι τον αποθέωσαν υποκριτικά, ο Γιάννης Τσορτέκης αποκάλυψε: «Η σκηνή που χτυπάω τον τηλεοπτικό μου γιο ήταν πολύ έντονη για όλους. Δεν ήταν μία σκηνή που μπορούσε κάποιος να γίνει μάρτυρας έτσι απρόβλεπτα. Με αυτή την σκηνή κατάλαβα την αποκρουστική ησυχία που συμβαίνει στην κοινωνία σε περιστατικά βίας.

Έχω γίνει μάρτυρας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο δρόμο. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, γιατί ακυρώθηκα από την βιαιότητα του πράγματος. Δεν έχω να διδάξω εγώ κάτι στα παιδιά μου, άλλα να διδαχτώ από εκείνα ό,τι έχασα προσπαθώντας να το παίξω ενήλικας».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Τσορτέκης είπε για το ρόλο του: «Δεν με αφορά η προσωπική ζωή του καθενός και η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει την δική μου ζωή. Ο Χριστόφορος επιλέγει να δείξει αυτή τη «δυσοσμία» του Χαράλαμπου και όχι άπλα να ρίχνει ένα χαστουκάκι. Επειδή ο δάσκαλος στο σχολείο με έδερνε με τη βέργα, αυτό πρέπει να αναπαράγω εγώ;».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ