Αλέξης Τσίπρας: Αυτός ο προϋπολογισμός ο τελευταίος του Μητσοτάκη


Live η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

«Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκης», δήλωσε με την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι παρέδωσαν μια χώρα σε πτώχευση, μια χώρα με ανεργία, με καταθέσεις να έχουν μειωθεί.

«Μόνο από το 2012 ως το 2012 μειώθηκαν τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τολμάτε να έρχεστε και να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετώπισε καμία κρίση», ανέφερε.

Μάλιστα, τόνισε: «Έρχεστε σήμερα και μας κουνάτε το δάχτυλο». «Με σκληρή δουλειά καταφέραμε αυτό που ποτέ δεν φανταζόμασταν, ότι θα μπορούσε να βγει η Ελλάδα από το καθεστώς εποπτείας. Η χώρα κατάφερε την έξοδο από τα μνημόνια, κατάφερε την αξιοπιστία», τόνισε για να προσθέσει: «Μας παραδώσατε μια χώρα πνιγμένη στα χρέη και σας παραδώσαμε μια χώρα με 37 δισ. στα δημόσια Ταμεία».

Τσίπρας: Επίθεση στον Μητσοτάκη από τη Βουλή

«Σπαταλήσατε τα πάντα με τον πιο άδικο τρόπο. Οδηγήσατε στη χρεοκοπία. Δεν θα προλάβετε όμως να ολοκληρώσετε το έργο σας. Ξαναγυρίσατε τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στις μαύρες μέρες», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι «αποτύχατε και εκεί», για να αναφερθεί: «Υπήρξαν περιθώρια σοβαρής δημοσιονομικής χαλάρωσης και το ερώτημα είναι: Τι έκανε η κυβέρνησή σας; Ανεπάρκεια και ιδιοτέλεια και το αντίστροφο».

Οπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη χώρα έχουν δοθεί χρήματα σε ημέτερους και σε όσους δεν έχουν μεγάλη ανάγκη. «Αυξήθηκε η φτώχεια, αυξήθηκε η παιδική φτώχεια. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν αισθάνθηκαν την ενίσχυση και σήμερα αδυνατούν να επιβιώσουν».

Στην επίθεσή του κατά της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Επιχειρείτε να διαφύγετε της ευθύνης. Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια είναι made in Greece».

Τι είπε για τη βενζίνη και το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει την αισχροκέρδεια, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην τιμή της βενζίνης και του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα ότι αυτό συμβαίνει ενώ τα εισοδήματα των Ελλήνων είναι αρκετά χαμηλά. «Η ετήσια επιβάρυνση για ένα ευρωπαϊκό νοικοκυριό είναι ένας κατώτατος μισθός, για την Ελλάδα είναι δύο κατώτατοι μισθοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φέτος, είπε, οι Έλληνες θα μπορούν να αγοράσουν λιγότερα από πέρυσι. «Κάνουν περικοπές στα βασικα είδη διατροφής οι Έλληνες», είπε, ερμηνεύοντας την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ και συμπλήρωσε: «Κάποιοι γίνονται πλουσιότεροι, κάποιοι, όμως, θα πίνουν νερό στο όνομά σας». Και τόνισε: «Ενώ τα νοικοκυριά χάνουν το 40% των μισθών τους, 21 εταιρείες αυξάνουν το εισόδημά τους. Αυτό είναι το σχέδιό σας», είπε.

Τι είπε για τις τράπεζες και τα δάνεια

«Τα επιτόκια των δανείων έχουν πάει στο Θεό ενώ τα επιτόκια καταθέσεων είναι χαμηλά», είπε και, σχολιάζοντας τις αναφορές του Χρήστου Σταϊκούρα ότι «αντάλλαξε μπινελίκια με τους τραπεζίτες», είπε «σιγά τα αίματα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ