Διατροφή: 6 τροφές που πρέπει να πλένετε πριν τις καταναλώσετε


Καθώς περιηγείστε στο τοπίο των αγορών παντοπωλείου, μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς με τι έχουν έρθει σε επαφή τα τρόφιμα, κάτι που μπορεί να είναι ανησυχητικό για έναν καταναλωτή. Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι πρέπει να πλένετε και τι όχι, ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός που σας επιτρέπει να μάθετε τη λογική πίσω από τις δύο νοοτροπίες.

Κονσερβοποιημένα φασόλια

Ενώ αυτές οι ήδη μαγειρεμένες ποικιλίες φασολιών είναι εξαιρετικές για ευκολία εξοικονόμησης χρόνου, το υγρό στο οποίο διατηρούνται μπορεί να είναι γεμάτο με νάτριο. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο της κονσέρβας θα πρέπει να στραγγιστεί τελείως και στη συνέχεια να ξεπλυθεί καλά με κρύο νερό για να αφαιρεθούν τα αλμυρά υπολείμματα.

Φρούτα και λαχανικά

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα χρησιμοποιήσετε στα υπέροχα γαστρονομικά σας έργα ή πριν τα φάτε. Τα πλένετε καλά κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βακτήρια και ακαθαρσίες. Ωστόσο, επειδή οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να είναι πορώδεις, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σαπούνι για πλύσιμο, καθώς το καθαριστικό μπορεί να απορροφηθεί στα προϊόντα.

Ρύζι

Το πλύσιμο του ρυζιού αφαιρεί τα επιφανειακά άμυλα από τους κόκκους, τυχόν βακτήρια που υπάρχουν και έχει ως αποτέλεσμα αφράτο ρύζι με πιο καθαρή γεύση.

Κονσερβοποιημένα ποτά

Εάν έχετε περάσει ποτέ χρόνο στο πίσω δωμάτιο ενός παντοπωλείου (ή πραγματικά σε οποιοδήποτε περιβάλλον αποθήκης), τότε ξέρετε πόσο βρώμικες μπορεί να είναι οι αποστολές κονσερβοποιημένων ποτών όταν φτάνουν στα καταστήματα.  Οι κορυφές των κονσερβοποιημένων ποτών συχνά καλύπτονται από σκόνη, βακτήρια και ποιος ξέρει τι άλλο. Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε το δοχείο, τουλάχιστον σκουπίστε καλά το καπάκι χρησιμοποιώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα και ρίξτε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι.

Οστρακόδερμα

Αν και δεν χρειάζεται να πλένετε ωμά ψάρια πριν το μαγείρεμα, πρέπει να ξεπλύνετε τα οστρακοειδή, τα μύδια και τα μύδια. Δεδομένου ότι μπορούν να γεμιστούν με άμμο και τρίμμα, θα πρέπει να το ξεπλύνετε εντελώς  διαφορετικά, θα το φάτε!

Φρέσκα βότανα

Είτε μαζεύετε μερικά ματσάκια φρέσκα βότανα από το μπακάλικο, την αγορά των αγροτών ή έξω από τον κήπο σας, είναι σημαντικό να τα πλένετε καλά (αλλά προσεκτικά), όχι μόνο πριν τα χρησιμοποιήσετε, αλλά πριν τα βάζεις στο ψυγείο. Τα βότανα μπορεί να περιέχουν βρωμιά και άλλα είδη κόκκων που δεν θέλετε στο ψυγείο σας — και σίγουρα δεν θέλετε στο φαγητό σας.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ