Πορνογραφία παιδιά: 1 στους 10 έφηβους έχει κάνει σεξ στην ΣΤ’ δημοτικού


Ένας μεγάλος αριθμός προεφήβων και εφήβων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δει πορνογραφία και πολλοί έχουν επίσης στείλει ή λάβει γυμνές ή ημιγυμνες φωτογραφίες (sexting) μέσω των smartphone τους, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη. «Τα ποσοστά επικράτησης που βρήκαμε σε αυτή τη μελέτη υποδηλώνουν ότι οι σχολικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να μιλήσουν για το sexting και τη χρήση πορνογραφίας με μαθητές και να αλλάξουν την αφήγηση για αυτές τις συμπεριφορές», δήλωσε η Amanda Giordano, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο το University of Georgia Early College of Education.

«Είναι σημαντικό οι μαθητές να γνωρίζουν ότι η αποστολή ενός sext δεν είναι μια νέα απαίτηση για ρομαντικές σχέσεις και ότι η πορνογραφία δεν αντανακλά τις προσδοκίες για σεξουαλική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο Giordano σε ένα δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. Για τη μελέτη, οι ερευνητές ρώτησαν 350 μαθητές, ηλικίας 12 έως 17 ετών.

  • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 15% είχε στείλει ένα sext σε κάποιον.
  • Περίπου το 25% είχε λάβει ποτέ σεξ.
  • Περίπου το 25% είχε ποτέ κληθεί να στείλει ένα sext.
  • Περίπου το 12% είπε ότι ένιωσε πίεση από κάποιον να στείλει ένα sext τον περασμένο χρόνο.

Αυτή η πίεση ήταν ανησυχητική λόγω των ακούσιων συνεπειών του sexting, όπως η προώθηση της φωτογραφίας σε άλλους, η διαβίβαση της φωτογραφίας στο διαδίκτυο ή η χρήση ως μορφή εκβιασμού για να πειστεί το άτομο να ανταποκριθεί σε άλλες απαιτήσεις, είπαν οι ερευνητές. «Αν ο φίλος, η κοπέλα ή ο συνομήλικός σου ζητάει σεξ, ας μιλήσουμε για μερικούς από τους πιθανούς κινδύνους», είπε ο Τζορντάνο.

«Αυτές είναι συζητήσεις που πρέπει να κάνουμε με εφήβους και μπορούν να συμβούν στο σπίτι ή στο σχολείο. Οι ενήλικες πρέπει να συμβαδίζουν με την τεχνολογία και τις τρέχουσες τάσεις, ώστε να μην δίνουμε απλώς στους νέους πρόσβαση σε smartphone και να ελπίζουμε ότι λαμβάνουν σοφές αποφάσεις. Πρέπει να τους προετοιμάσουμε για πιθανούς κινδύνους».

Περίπου το 50% των εφήβων δήλωσαν ότι είχαν εκτεθεί σε πορνογραφία. Κατά μέσο όρο, τα παιδιά εκτέθηκαν σε πορνογραφία για πρώτη φορά στην ηλικία των 11,5 ετών. Η αυξημένη πρόσβαση στα smartphone μεταξύ των εφήβων και η ευκολία εύρεσης δωρεάν διαδικτυακής πορνογραφίας πιθανότατα οδήγησαν σε αυτή την ηλικία είπε ο Τζορντάνο. Περισσότεροι από ένας στους τρεις από τους συμμετέχοντες είπαν ότι είχαν δει πορνογραφία τουλάχιστον μία φορά τον προηγούμενο χρόνο.

Και το 8% των μαθητών είπε ότι παρακολουθούσε πορνογραφία κάθε μέρα. Η χρήση πορνογραφίας ήταν σημαντικά πιο συχνή στους άνδρες, σύμφωνα με τη μελέτη. «Η χρήση πορνογραφίας έχει συνδεθεί με μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων μεταξύ των παιδιών και των εφήβων. Και η πορνογραφία είναι ένας τρομερός δάσκαλος σεξουαλικής αγωγής για τα παιδιά. Ωστόσο, για τα παιδιά που δεν έχουν συζητήσει σχετικά με την υγιή σεξουαλικότητα, μπορεί να μην έχουν με τίποτα να τη συγκρίνουν», είπε ο Τζορντάνο.

«Αυτό που βλέπουμε από την έρευνα είναι ότι οι έφηβοι αναπτύσσουν τα σεξουαλικά σενάρια και τις πεποιθήσεις τους για το σεξ από αυτά που βλέπουν στην πορνογραφία, η οποία μπορεί να έχει διάφορους βαθμούς βίας, επιθετικότητας και υποβάθμισης των γυναικών», πρόσθεσε. Είναι σημαντικό τα σχολεία να έχουν ήδη μια πολιτική sexting, είπε ο Giordano. Στη συνέχεια, όταν ένας μαθητής έρθει σε ένα μέλος του προσωπικού με μια φωτογραφία που έχει λάβει ή του ζητείται να στείλει, το σχολείο θα έχει ένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνει.

«Τα σχολεία πρέπει να έχουν συνομιλίες με νομικούς συμβούλους σχετικά με το πώς θα πρέπει να είναι η πολιτική του sexting στην πολιτεία τους, δεδομένων των νόμων για την παιδική πορνογραφία, ώστε να γνωρίζουν ήδη πώς θα ανταποκριθούν», συμβουλεύει ο Giordano. Η παροχή ακριβών πληροφοριών στους μαθητές σχετικά με την πορνογραφία και τους κινδύνους του sexting είναι επίσης σημαντική, είπε. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ότι η πορνογραφία χρησιμοποιεί ηθοποιούς και συχνά δεν αποτελεί ακριβή απεικόνιση υγιών, συναινετικών, ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ