Τρουφάκια: Ελληνικά πεντανόστιμα τρουφάκια με γιαούρτι


Έπρεπε να υπάρχει μια ελαφρώς πιο υγιεινή εκδοχή τρούφας που θα μπορούσατε να απολαμβάνετε όλοι χωρίς ενοχές. Για αυτούς που δεν έχουν θέμα να τις απολαύσουν με μερικές θερμίδες παραπάνω μπορείτε να τις φάτε με ζάχαρη άχνη εξωτερικά, αλλά αν σας αρέσει λίγο τραγανές, κυλήστε τις σε ζαχαρόπαστα. Σε κάθε περίπτωση, απολαύστε αυτό το γλυκό με 3 υλικά!

Συστατικά

  • 120 γρ. πραγματική λευκή σοκολάτα
  • ⅓ φλιτζάνι απλό 2% ελληνικό γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 φράουλες, ξεφλουδισμένες
  • προαιρετικά: ζάχαρη άχνη ή ζαχαρόπαστα

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και θερμαίνετε το στο φούρνο μικροκυμάτων στο LOW σε παλμούς 15 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μεταξύ κάθε παλμού. Μην το αφήσετε να ζεσταθεί πολύ, διαφορετικά θα κοκκινίσει. Αν ροδίσει, προσθέστε λίγο γιαούρτι και δοκιμάστε ξανά.
  2. Ανακατέψτε το γιαούρτι στη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πριν συνεχίσετε, κόψτε τις φράουλες σε μπουκιές.
  4. Δουλεύοντας γρήγορα, αφαιρέστε μπάλες μεγέθους κουταλιού του γλυκού από το μείγμα λευκής σοκολάτας. Τυλίξτε το στα χέρια σας για λίγο για να σχηματιστεί μια μπάλα. Τοποθετήστε ένα κομμάτι φράουλα και χρησιμοποιήστε επιπλέον μείγμα λευκής σοκολάτας για να σφραγίσετε τη φράουλα.

Προαιρετικά: Τυλίξτε τις τρούφες σε ζάχαρη άχνη ή σε κρυστάλλους ζάχαρης. Ψύξτε τις τρούφες για 1 ώρα πριν τις σερβίρετε και φυλάξτε τις τρούφες που δεν έχετε φάει στο ψυγείο.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ