3 tips για να μην πάρεις κιλά στις γιορτές


Ένα τέλεια στολισμένο τραπέζι γεμάτο με λιχουδιές και μερικά από τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα πιάτα είναι ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσει μαζί όλη η οικογένεια. Πώς μπορούμε όμως να απολαύσουμε πραγματικά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς να πάρουμε κιλά; Υπάρχουν 3 μυστικά για να περάσετε τις γιορτές χωρίς έξτρα θερμίδες:

1.Ακολουθήστε το πρόγραμμά σας
Μην θεωρήσετε ότι επειδή είναι Χριστούγεννα πρέπει να φάτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να φάτε περισσότερο στο εορταστικό τραπέζι. Αυτό δεν θα κάνει καλό στον μεταβολισμό σας. Είναι προτιμότερο να φάτε ένα κανονικό πρωινό κι ένα σνακ ενδιάμεσα ώστε να καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα στο τραπέζι.

2.Μην μετράτε θερμίδες
Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι κρύβει πολλές θερμίδες, όμως δεν είναι ανάγκη να στερηθείτε κάτι. Αρκεί να προσέξετε την ποσότητα. Φάτε από όλα αλλά από λίγο!

3.Μην παραλείψετε το γλυκό
Ένα γλυκό δεν θα χαλάσει τη δίαιτά σας αρκεί να μην φάτε πολύ. Μασήστε το αργά και απολαύστε το ώστε να μην επιθυμήσετε και δεύτερο. Βάλτε τις λιχουδιές σε ένα ταπεράκι ώστε να μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε –και με μέτρο- και τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ