Πώς θα αποκτήσεις τέλεια μαλλιά για τις γιορτές


Οι γιορτές αποτελούν μία καλή αφορμή για να περιποιηθούμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας και να απολαύσουμε το pampering που μας αξίζει. Λίγο πριν τα γιορτινά τραπέζια, το ρεβεγιόν και το bar hopping, προηγείται μια επίσκεψη στον κομμωτή μας.

Μία αλλαγή στο κούρεμα, ένα διαφορετικό χτένισμα ή μία εντατική θεραπεία ενυδάτωσης και αναζωογόννησεις, αρκούν για να βγάλουν προς τα έξω τον πιο όμορφο εαυτό μας. Οι hair experts Νίκος και Άκης Αλεξίου του n & a alexiou, μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά για να έχουμε πάντα λαμπερά μαλλιά και μας καθοδηγούν ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο κούρεμα για το πρόσωπό μας.

“Σαφώς και υπάρχουν τάσεις από τις οποίες επηρεαζόμαστε, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι το πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά και το στυλ μας. Τα γεωμετρικά καρέ και γενικότερα τα κοντά μήκη, τα έντονα ντεγκρανταρίσματα, και τα σγουρά μαλλιά σε ενδιάμεσα μήκη αποτελούν τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν” μας λέει ο Νίκος Αλεξίου, τονίζοντας όμως ότι το κούρεμα είναι προσωπική υπόθεση της κάθε γυναίκας ξεχωριστά.

“Το ψαλίδι παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς είναι το βασικό μας εργαλείο. Εξίσου σημαντικό είναι ο τρόπος τελειώματος του κουρέματος που γίνεται σε στεγνά μαλλιά. Θέλουμε να ξέρουμε πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και μεγάλο μέρος της δουλειάς γίνεται όταν τα μαλλιά έχουν στεγνώσει. Έτσι, καταλαβαίνουμε από την πρώτη στιγμή το τελικό αποτέλεσμα”.

Τι κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπό σου

Στρογγυλό πρόσωπο

“Δίνουμε όγκο στην κορυφή ώστε να μακρύνει το πρόσωπο. Το σχήμα του προσώπου αλλά και η συνολική εικόνα μιας γυναίκας είναι αυτά που καθορίζουν και τις αλλαγές. Σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, ταιριάζουν επίσης οι αφέλειες και η φράντζα, ώστε να διαφοροποιήσουμε το κούρεμα και να παίξουμε με το πώς πλαισιώνουν τα μαλλιά το πρόσωπο”.

Μακρόστενο πρόσωπο

“Κουρεύουμε τα μαλλιά, δίνοντας όγκο είτε προς τα πίσω είτε προς το πλάι. Παίζουμε με ντεγκρανταρίσματα και δημιουργούμε ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα”.

Σγουρά μαλλιά

“Αναδεικνύουμε τα σγουρά μαλλιά, είτε κοντά είτε μακριά, με σωστά ντεγκρανταρίσματα. Είναι το κούρεμα που θα αναδείξει ένα τέτοιο μαλλί και θα μας δώσει το νεύρο και την κίνηση που χρειάζεται η μπούκλα”.

Tips για λαμπερό χρώμα
“Είναι καλό να επισκεφτούμε τον colorist μας, 2-3 λουσίματα πριν το μεγάλο event που έχουμε” τονίζει ο Άκης Αλεξίου και προσθέτει “Για να έχουμε λαμπερό χρώμα είναι σημαντικό να διατηρούμε τα μαλλιά μας υγιή. Έτσι, διευκολύνουμε και τη δουλειά του κομμωτή ως προς τις τεχνικές εργασίες. Και φέτος, ανάμεσα στις κυρίαρχες τάσεις είναι να δείχνουν τα μαλλιά φυσικά, το μπαλαγιάζ αλλά και το έντονο ginger”.

Το μυστικό της μάσκας

“Όσο περισσότερο μείνει η μάσκα στα μαλλιά τόσο το καλύτερο. Επειδή συνήθως, υπάρχει ο περιορισμός του χρόνου, μία εύκολη τακτική είναι να κοιμηθείς με τη μάσκα και να την ξεβγάλεις το πρωί. Δεν μας δεσμεύει χρονικά και η διάρκεια βελτιώνει το αποτέλεσμα. Μπορείς να πας ακόμα και γυμναστήριο με τη μάσκα, ώστε να κερδίσεις χρόνο”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ