Κούγιας για Πισπιρίγκου- Η «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα»


Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφθασε σήμερα λίγο πριν τις 9:00 (21/12) στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι, δια του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια, έχει καταθέσει νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για την «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα». Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι η υπόθεση με την κεταμίνη καταρρίφθηκε και ζήτησε να καταθέσουν οι τρεις τακτικοί ιατροδικαστές που έχει καλέσει.

«Έχουμε εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο» δήλωσε επίσης ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι «από αύριο ετοιμάζουμε αγωγές αποζημίωσης». «Το ποσό που θα ζητηθεί είναι ένα εκατομμύριο ευρώ γιατί καταστράφηκε η ζωή της, έφτασε σε σημείο να έχει αντίδικο τον σύζυγο της που κακώς δήλωσε στήριξη κατηγορίας» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για «Ένα εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο 6 τακτικών ιατροδικαστών όχι ιδιωτών, που υπηρετούν επίσημα ως υπάλληλοι του κράτους σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες», και οι οποίοι ανέφεραν κατηγορηματικά ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αμέλεια ιατρών ούτε για εγκληματική ενέργεια.

Χαρακτήρισε τις απόψεις Καρακούκη και Καλόγρηα «υποκειμενικές» και ότι «δεν μπορούν να αποτελέσουν υποδομή δικαστικής απόφασης».

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια.

Δείτε βίντεο:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται μελετά τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή την οποία αντιμετωπίζει καθώς σύμφωνα με τις αρχές ευθύνεται για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 αλλά και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Ταυτόχρονα, αναμένει και την έναρξη της δίκης της, για την δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας στις 9 Ιανουαρίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ